Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy bír egy 30-40kilós kutya...

Hogy bír egy 30-40kilós kutya többet enni mint egy ember?

Figyelt kérdés
Egy ember aki kb 80-90kg
2010. márc. 15. 18:19
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Odahajítok neki 2kiló húst azonnal befalja,bezzeg én meg megpróbálom megenni azt a 2kilót, esetleg akkor megy le ha elég éhes vagyok
2010. márc. 15. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom. De az én Magyar Vizslám is (1éves) 30kilo kb és annyit eszik mint egy ló :D :) Kis zabagépem.
2010. márc. 15. 18:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát jah elég fura nekünk németjuhász van
2010. márc. 15. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Az én kutyám csak 8 kg és annyit eszik mint én és a párom együtt véve és nem kövér:)szerintem az ő szervezetük könnyeben megemészti az ételt.
2010. márc. 15. 18:27
 5/12 anonim ***** válasza:

Gyorsabb az anyagcseréjük. Ha megfigyeled, gyorsabban ver a szívük is, magasabb a testhőmérsékletük.

Nekem van egy bernim és egy német juhász-rottweiler keverék kutyám. Mindegyik 40kiló körül mozog. Többet esznek, mint az egész család. :)

2010. márc. 15. 18:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok! Szeretem a német juhászokat is :) Szép kutyusok.

Tied kb mekkora? Magasságra? Súlyra?

2010. márc. 15. 19:13
 7/12 Akiteki ***** válasza:
75%

A kutya őse a farkas, ugye. A farkasok vadásznak, és nem minden nap jut nekik kaja és nem mindig akkor, amikor épp megéheznek. Ha a falka fog egy zsákmányt, akkor mindenki pukkadásig eszi magát belőle, mert ki tudja, mit hoz a holnap.

Az ember viszont a majomtól származik, akiknek jó esetben folyamatosan ott van a kaja a fán, kicsit át kell ugrálni a másikra, ha az egyiken elfogyott és máris ott egy újabb banán. Nem szükséges, hogy degeszre tömjék magukat.

Ezért bírnak a kutyák nagyobb mennyiséget enni egyszerre.

2010. márc. 15. 20:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy a kutya mindig mindent megeszik ha leteszed elé.Ez azért van mert gyorsan eszik és mint az embernél is később jön a telítettség érzés.Ezért szokott az lenni hogy utána a kutyának fáj a hasa stb.Ezért a gazdának kell odafigyelnie hogy mennyi kaját kapjon egy nap.Vannak akik szerint napi egy táplálkozás elég de szerintem a kettő a minimum és ezt a kutya fajtájából és korából meg lehet határozni hogy mennyi kaját kapjon ami szükséges elég neki.
2010. márc. 16. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:

1. jelentősen aktívabb és pl. ekkora mennyiségű szőrzetet növeszteni, pótolni se annyi, mint nekünk a pár haj és egyéb szálunkat.

2. gondolom belekódolódott a vadon élő ősök génállományába az egyszer hopp, másszor (éh)kopp, tehát felzabál mindent.

Nem árt, ha a bordái látszanak valamelyest (szőrzet típusától is függ), nem vágóállatról lévén szó.

2010. márc. 16. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
40 kilós kutyánk kétszer annyit eszik mint mi, viszont az Ő 2 szuka kölyke, akik 5 hónaposan 20kg-osak, ugyanannyit esznek fejenként, mint az anyjuk. Ők még nőnek is, anyuci már kifejlett. Ragadozóknak sokkal rövidebb a bélcsatornájuk, mint nekünk, mindenevőknek. Nem is hasznosítanak annyit a kajából, mint mi, gyorsan átmegy rajtuk minden.
2010. márc. 16. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!