Egy ilyenért megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
Van egy Dobermanom (be van tanítva) és ha mondjuk valaki rossz szándékkal bejön a házamba és a kutya megtámadja (nem szedi darabokra :D) akkor engem megbüntetnek?2010. márc. 14. 12:58
2/7 anonim válasza:
Sajnos igen :(
B.zi törvények vannak sajnos
3/7 anonim válasza:
Szerintem, ha a kerítésen vagy egyéb jól látható helyen van egy "Kutya harap!" tábla, és ezek ellenére bemegy, akkor magánlaksértést követ el. Lehet hülyeséget írok,de sztem így van. Akkor gondolom nem büntethetnek meg.
4/7 anonim válasza:
Tavaly óta módosult a magántulajdon védelmére vonatkozó törvény. Így amennyiben te megtettél mindent, így kiírtad, hogy harapós kutya pl, te nem vagy büntethető.
A kutya sem :).
5/7 anonim válasza:
Igen jól írták előttem. Tedd ki a táblát hogy harap a kutya. Aki meg be akar jönni az így járt:)
6/7 anonim válasza:
Ismerösöm azt mondta, nem azt kell kiírni, hogy: "a kutya harap" mert mégjóhogy harap, hanem azt, hogy: "Kutyával örzött terület"
7/7 anonim válasza:
Ez már csak formai kérdés, arra kell figyelmeztetni a behatolót, hogy amennyiben bejön, akkor kutyatámadás áldozata lehet. Abban végülis igaza van az előzőnek, hogy azt a tényt, hogy a kutya harap, bárhova ki lehetne írni, mintahogy azt is, hogy alszik is...Jogilag tehát célszerűbb azt írni valóban, hogy "kutyával őrzött terület".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!