Szerintetek melyik kutya a jobb és miért : a Westie, a Beagle vagy a Yorkie?
beagle, mert okos,tanítható,cuki... nekem 2 van és max 2 nap alatt bármit megtanulnak pedig az idősebb 6 éves és még mindig,ha azt mondod sokat foglalkoznál vele megnevelheted
a beagle igazi kutya!
13/L
Szia!
Nekem 2 beagle szuka kutyám van egyik 5 éves másik 2. Mindkettővel dog dancingolok, egyikkel versenyszerüen, és mindkettővel agilityzek versenyszerüen. Van egy beagle klubbunk is és tagja voltam a fajtamentésnek is (plusz alapitótagjai között is ott a nevem)
Szóval ha lehet ezt mondani konyiotok valamicskét róluk.
Ha beaglet akarsz akkor mondj le a szép kertről, az elő hónapok/évek a szép lakást is elhomályositják és pár ősz hajszál is előkerülhet a sok mérgelődéstől de kárpótol minden szépsége a fajtának!!!!!! Rettenetesen inteligensek ezáltal nagyon makacsok is! Ha nem érzel rá hogy neveld, tanitsd Őket akkor a fejedre nőnek, kihasználnak és borzasztó lesz velük élni!!! Ha viszont kiskorától fogva tudja hol a helye, tudja mit szabad mit nem szabad akkor nem lehet gond.
Mivel egy makacs kopó ezért előbb a szagok majd utána a gazdi. Ezért van az, hogy a fajtamentés NAPI 3-4 hivást kap, hogy "elszökött" vagy éppen "családi okok miatt gazdit keres" kutyákról kap bejelentést. Úgyhogy nagyon fontold meg mit választasz és ne csak bele a nagyvilágba vegyél magad mellé kutyát, látom rajtad az irásaid alapján elég okos ember vagy ahhoz, hogy tudj rá várni, ismerd meg jobban a fajtát, keress fel és beszélgess tenyésztőkkel, járj el sok olyan helyre ahol minden infót megtudhatsz a fajtáról.
Légy óvatos nehogy átvágjanak mikor választod a kölyköt!!! Nehogy valami szaporitott alomból hozass kutyát, mert lehet olcsó és aranyos de ha felnő lehet kicsit se fog hasnolitani egy beagle-re és lehet olcsó volt de annál többet kell orvoshoz járni vele a fajtabetegségek miatt vagy éppen a rossz immunrendszer miatt.
Na és nem beszéltem még a rossz idegrendszerről sem. Mindenki úgy ismeri ezt a fajtát mint az édibogyó kis plüsskutyus. Ma már korántsem ilyen....egyre több a szájkosaras és agressziv, "nekedrontok széttéplek" bigli...a szaporitók miatt van ez is mivel nem figyelnek oda a genetikára és a jó párositásra!
Összesitve ismerd meg a fajtát és minden vele járó rossz és jó tulajdonságot, kölyökválasztásnál csakis törzskönyves kölyköt vegyél egy jó tenyésztőtöl és az elején fogd meg, hogy tudja Te vagy a falkavezér!!!
Ha akarod e-amilozgathatunk is szivesen segitek minden kérdésben!!! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!