Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik tenyésztőt ajánlanátok...

Melyik tenyésztőt ajánlanátok (angol cocker spániel)?

Figyelt kérdés

Az előkészületek közepén járok éppen és felmerült a kérdés, hogy melyik tenyésztőtől kéne venni.

Kizárólag PRA/FN/HD kivizsgált kölykök illetve orvosilag ellenőrzött almok jöhetnek szóba, szaporítók kizárva.

A kiszemelt áldozat egyszínű, fekete vagy arany lenne. Kiállításra (egyelőre) nem tervezek járni.

Aki vett ilyen fajtatiszta kutyát tudna ajánlani gondos tenyésztőt (név szerint) ?!

(Az itt lévő másik kérdésben nem volt megnevezett tenyésztő.)

Itt keresgéltem:

[link]

Előre is köszönet a válaszokért!

Márk

2010. márc. 8. 09:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

nézd meg ezt az oldalt:

[link]

2010. márc. 8. 13:37
 12/23 anonim ***** válasza:

A pontverseny eredménye nem tükrözi a valóságot. Nézd végig a 2009-es kiállítási eredményeket!

Ugyanis a "nagy" kennelek többsége még csak nem is spániel klub tag, és a pontversenyre csak tagok nevezhetik a kutyáikat. Ha az igazán sokat nyeretett kutyák is neveztek volna, hirből se lenne ez a végeredmény.

2010. márc. 8. 13:51
 13/23 anonim ***** válasza:
ha nagy kennelek, miért nem tagok?
2010. márc. 8. 13:56
 14/23 A kérdező kommentje:

Mint mindenből a kutyák eladásából is mindenki próbál hasznot húzni.

Elég nehéznek érzem az eligazodást kicsit olyan mint amikor autót keresel, mindegyik szép de azt keresed amelyikkel a legkevesebb bajod lesz :)

Van aki pénzéhségből szaporítja a kutyákat és van aki lelkiismeretesen teszi ugyanezt. Ebbe nem szeretnék belemenni és szeretném ha nem jutna odáig a "topik", hogy mocskolódás lenne belőle.

Visszatérve az eredeti témához:

Mindenképpen van alapja egy verseny eredményének (link), csak a nevezettek listáját hiányolom.

A pro/kontra érveket viszont szívesen olvasom az egyes kennelekről (és jegyzetelem is közben :-> ).

Második-és-harmadik (10:26) válaszoló: Bekapcsoltam a privát e-mail küldést, köszönöm, elfogadom az elérhetőséget!

2010. márc. 8. 14:49
 15/23 anonim ***** válasza:
Azért nem kéne más fajtát választani, csak azért mert valakinek rossz tapasztalata volt spániellel (valaki fent javasolta) Ami tény: nem szabad szaporítótól venni, mert az innen származó kutyák lesznek többnyire betegesek, rossz idegrendszerűek stb. Lelkiismeretes tenyésztőtől vásárolt kutyával nem járhatsz rosszul (nem keresztezik össze-vissza a rokon kutyákat, szűrik a betegségeket stb.) Ja, és a legfontosabb: a spani nagyon energikus, nem elégszik meg napi háromszor negyedórás sétával. És csupán kicsapni a kertbe egész nap egyedül sem való (bár jobb, mint bezárva), mert nagyon igényli a kapcsolatot a gazdival + heti szőrápolást igényel! Csak jóindulatú tanácsként:) Én az Athina's Productot, Fűzberkit, Midsummer's Miracle kennelt ajánlom.
2010. márc. 8. 15:16
 16/23 Akiteki ***** válasza:

Szia!

Szerintem menj el egy kiállításra és nézd meg, ki hogyan bánik a kutyájával.

Valaki írta, hogy a Fűzbereki kennelből őt lepattintották. Lehet, hogy oka volt. Sokszor láttam már kiállításon, nem az tűnt fel, hogy már megint nyert a kutyája, hanem sokkal inkább az a szeretet, ahogy foglalkozik velük. Ha spánielt vennék, biztosan tőle szerezném be.

2010. márc. 8. 20:25
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a hasznos válaszokat, elindultam az egyik irányban :)
2010. márc. 8. 22:25
 18/23 anonim ***** válasza:
utolsó: hát te nem vagy komplett. Vádaskodj mással, hogy nem bánok jól a kutyámmal - nem is ismersz, hogy a bánatba mondhatsz ilyet? Na, ezért bunkók a Fűzberkisek, mert olyan arrogáns sznobok, mint amilyen a te hozzászólásodból kitűnik.
2010. márc. 8. 23:14
 19/23 anonim ***** válasza:
na jó, még csak annyi, hogy egyetlen bajom annyi volt, hogy nem akartam a kutyával kiállításra menni, és ezt meg is mondtam. És érdekes, nem onnan lett kutyám. Azt viszont tudom, hogy másnak meg úgy adtak el kutyát, hogy kötelező vele kiállításra mennie, ha tetszik, ha nem. Nekem nem kellene olyan helyről kutya, ahol megszabják, hogy a kutyával kiállításra kell járnom. Ezért mondtam, hogy a sok győztes kutya meg cím nem minden. A spánieles közösség amúgy is elég fura szerintem, ha nem jársz kiállításra az amúgy jó kennelből származó kutyáddal, már rögtön kinéznek maguk közül, ha nem olyan jó kennelből való a kutyád, akkor meg azért néznek ki. Aztán a végén többen vannak azok, akiket lenéznek, mint akik úgy érzik, ők az igaziak. Nem tudom, miért alakult ez így, de pont a spánieles klubban is látszik, hogy vannak, akiknek az nem számít igazi klubnak, igazi tagságnak, szóval fura az egész banda.
2010. márc. 8. 23:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Athina's product :-) GYÖNYÖRŰEK a kutyáik, és olyan szeretettel írnak róluk, hogy öröm olvasni. Ha mégegyszer lenne spanim, tőlük venném azt biztos. Majdnem egy éve követem a kennelek életét a neten, sajnos az én spanim nem ilyen helyről való, de nagy szerencsém van vele, töléketes spani küllemre és természetre egyaránt, sosem volt beteg (lekopogom), bár szűrése nincs (ivartalanítva van, mivel nem akartam kölyköket, nem kértem a tk-et). A Midsummert nem ajánlom, nem olyan minőség, és hát amikor a kiállításon láttam őket, akkor sem voltak túl meggyőzőek...

Akik viszont nagyon nagyon kedvesek voltak: Coral Diamond kennel, és szűretnek is. Amit furának találtam: Rizi-Biziék, nagy tenyésztő, mégsincs még szűrve az összes kutya...

A spániel nagyon jó választás, én csak megerősíteni tudlak! :-) Szigorúan kell fogni ez tény, mert önfejű, de óriási szeretetgombóc, és rajong a gazdájáért, ha sikerül tisztázni az erőviszonyokat a kis fejében. akkor viszont egy abszolút problémamentes kutya, és nagyon intelligens, tán nem hiába vadászeb...

Akik csalódtak bennük, az sajnos csak azt bizonyítja, hogy nem sikerült jól nevelniük a kutyát...és nem tudták fenntartani a vezérségüket.

2010. márc. 9. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!