Angol Cocker Spániel vélemények?
nekem sokáig volt, imádtam :)
az biztos, hogy lakásban tartani nem nagyon lehet, legalábbis ha nem akarod gyilkolni :D
nagyon nagy a mozgásigény, én csak kertbe javasolnám tartani.
a szőrét sokat kellett fésülni ahhoz, hogy szép legyen mindig :D
de nagyon okos állat (bár mi sokat is foglalkoztunk vele)
mindenkinek az a világ legjobb kutyája,a sajátja.
Szerintem egy nagyon jó kis jelzőkutya
sok mozgásra van szüksége,ideális gyerekek mellé is.
Szia!
Nekem is ilyen kutyáim vannak.Nagyon okos kutya fajta,de sokat kell velük foglalkozni,hogy meghozza a gyümölcsét.Eleinte állandóan kivittek a cipőket az udvarra és szétcicncálta őket,most már az van,hogy talált magaának közülük egy kedvencet és azóta a többit békén hagyják.:).Már ez is vmi.Nagyon szeretik ha állandóan van velük foglalkozva,ettól lesznek okosak is meg vidámak.Sokat sétálj velük,szeretik a vizet,és szeretnek vadászni,ugyanis ezek vadász kutyák.De szó ami szó,szerintem nem mindegyik egyforma közülök.Ugyan is nekem az első amelyiket sajnos elgázolták,mert kiszökött,ugyanis a kiszökés nem probléma náluk.Ezért is döntöttem most úgy,hogy 2 kutyusom lessz,így ők ketten jobban el vannak és nem csavarognak el.De fontos még megemlítenem,hogy az első kutyusom valami oknál fogva tanulékonyabb volt,pedig ugyan ennyit foglalkozok a mostaniakkal is.Ja és amúgy nagyon szórakoztatóak,mindíg meg tudják nevettetni az embert.Ha még van kérdésed nyugodtam írj.És ha rá szántad magad a vásárlásra,akkor jó választást kívánok!!!:)Szia.Szép napot!:)
Talán már el sem olvasod, de azért írok:)
Nekem is volt angol cocker spánielem, számomra kellemes csalódás volt. Azt hittem, kicsit olyan "öleb" fajta, de abszolút nem.
Igaz, imád bújni, a gazdája ölében lenni, vagy egyszerűen csak vele lenni - mindig.
De nem kényes, és mint már mondták, hatalmas a mozgásigénye. Egész napos hegymászás után is pörög még.
Nagyon okos, tanítható, és akar is tanulni.
Chestert 7 hetesen hoztam el, 2 nap múlva már tudott vezényszóra ülni, feküdni, csak akkor ért a kajához, ha megengedtem neki. Trükköket kezdtem el tanítani neki, és mindent percek alatt megtanult, nem kellett napokig gyakorolni. Olyanokra gondolok, mint pl. "bukfenc", szlalom a lábam közt, ha "lelőttem", elvetette magát, forgás, rámutattam egy akadályra, átugrotta, ha megkérdeztem, hogy "finom?", megnyalta a száját...
Szóval hihetetlenül okos, tanulékony kutya.
Az egyedül hagyással voltak gondok (szétrágott mindent), de azt én rontottam el, nem lassan szoktattam. Ja, és a behívást kell nagyon sokat gyakorolni vele, mert hát vadászkutya, kajtatóeb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!