Angol Cocker Spániel mennyire gyermekszerető?
Nagyon tetszik ez a fajta,családi házba aminek nagy az udvara,két gyermek mellé,mennyire ajánlanátok?
Természetesen sokat sétálnánk,mert amúgy is szeretünk kirándulni.
Bent is lenne és kint is,(gondolok arra,ha nagyon hideg van akkor bent lenne éjszakára,de ha nagy meleg van akkor éjjel akár kint is alhatna).
Nem házörzésre kell,nem munkára,hanem családtagnak.
Mennyire gyermek barát,olvastam ezt is,azt is?! De a spánielesek,talán többet tudnak erről mondani.
A másik kérdésem,ha esetleg nyáron,kint alszik a kutya,mennyire ugatós?(a gyerekek hálószoba ablaka a kertre néz)
Köszönök minden segítő választ,legyen az pozitív vagy negatív!
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Igyekszem én is tájékozódni erről a fajtáról,de a közvetlen környezetemben nincs senkinek,és nem is volt spánielje.
Mégegszer köszönöm a válaszaitokat! Tehát akkor ilyen kicsi gyerekek mellé is érdemes venni egyet.
Természetesen még szívesen olvasok hozzászólásokat. :)
Kiskutyát NEM szakítunk el az anyjától 8 hetes kora előtt!!!!!! Különben akkor lesz agresszív, mert nem szocializálódik rendesen!
A legérdemesebb elhozni a kiskutyát 12 hetes kora körül az anyja mellöl. Ennyi idő kell hozzá, hogy normálisan tudjanak szocializálódni, megtanulni kutyául viselkedni. Nagyon vigyázz a zugtenyésztőkre, kizárólag minőségi kiskutyát szabad venni ebben a fajtában, mert rengeteg örökletes betegségük lehet (leggyakoribbak a prcd-PRA /progresszív retina atrófia/, ami 4-5 éves korra teljes vaksághoz vezet, az FN (familiáris nefropátia, az ebben szenvedő kutyák kiváétel nélkül 1 éves koruk körül elpusztulnak, és a HD (csípőízületi diszplázia, ami a csípőizület eldeformálódást jeleneti, a kutya lesántul, és csak a műtét enyhítheti a fájdalmait).
Aki azt mondja, hogy ezek nem lényegesek, igenis azok! A fajta borzalmasan túlterhelt ezekre a betegségekre!
A minőségi kiskutyákat tenyésztő tenyésztők ezekre szűretik a kutyáikat, és mentes egészségügyi szűrésekkel ez kizárható.
Nagyon fontos a törzskönyv is, hiszen az a kiskutya származását igazolja. Na meg a garancia.
A gyerekek mellé kifejezetten ajánlom őket, de a gyereket is nevelni kell a kutyához, nem csak a kutyát a gyerekhez. Meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy ne húzzák a kutya fülét, farkát, mert az fáj neki. És legyen bármilyen kutya fajta, mindegyik rosszul fog erre reagálni.
Vannak egyes kutatások, amelyek igazolják, hogy esetlegesen az arany színűeknél előfordul agresszív egyed. Hogy ennek mi az alapja, nem tudom, csak hallottam róla, de én pont emiatt választottam fekete kutyát.
Az én kutyám 2 éves, egy viszonylag jó kennelből vettem, ahol szűretik a szülőket, és minőségi nevelésben részesítik a kicsiket. Nincs hatalmas szaporulat, kevés a kutya. Tudnak IGAZÁN foglalkozni a kölykökkel. Ha gondolod, megadom privátban a címüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!