Mit lehet tenni a szomszéd kutyáival ha egyfolytában ugatnak?
Fiatal vagyok.(26 éves, az eset 2 éve történt.) Felőlem aztán jöhettetek volna akárhányan, nem érdekel. Ha akarsz írj privibe és adok címet, hozd a sokkolód is.
Én meg az olyan személyeket nem szeretem sőt egyenesen ki nem állhatom, akik nem képesek beilleszkedni a társadalomba. Nincs egy olyan ember aki beszélne velük, ezért vesznek egy kutyát/macskát, és úgy kezelik mintha az az állat valami szent lenne, és aki már csak kicsit is megsérti ezeket az állatokat, az egy rohadt faxfej, és jár neki a sokkoló.
(Azt azonban elismerem, hogy megöltem egy kutyát, de ez egyáltalán nem zavarja a lelkiismeretem. Nap mint, nap eszek húst, és azokra az állatokra sem gondolok úgy, hogy jajj szegénykék meghaltak egy ember miatt.)
Sss... Mellettünk 2 kutya 0-24 ugat(tényleg, folyamatosan, megállás nélkül, a lehulló levélre is), az előző macskánkat is kinyírták, mégis, egyszer sem jutott eszembe, hogy megmérgezzem őket. Ellenben a gazdájuk párszor megpróbálta kitenni őket, mindig visszahoztam mindkettőt, hogy "jajj, elvesztek szegények". Holott a saját szememmel láttam, ahogy kinyitja nekik a kaput és megvárja, amíg kimennek.
Egyszerűen megszoktam az ugatásukat. Amúgy, én is rühellem azokat az embereket, akik nem képesek beilleszkedni egy társadalomba, ahol vannak kutyák. Füldugó, ugatásgátló, jegyző, elbeszélgetés... Komolyan, mindent kipróbáltál?
Veszel 3 ugatásgátló nyakörvet(nem lesz olcsó, de ez van) és átadod a szomszédnak, a blokkal kísérelve. Megegyezhettek, hogy a felét legalább fizesse ki.
Nyolcas vagyok: A jegyző kb. le se xart. Az elbeszélgetések meg nem hoztak változást, a gazda megígérte, hogy tesz valamit, de sosem tett.
Több tízezreket meg nem fogok költeni egy kutyára, így is még azt a 1 kiló húst is sajnáltam kidobni...
Ha mindenképp jogszerűen akarsz eljárni, akkor a jegyzőnél a kulcsszó: birtokvédelem. Ugyanis: „A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.” Márpedig az ugatós kutya pont egy ilyen "dolog".
Nekünk legalább is a birtokvédelmet tanácsolták, amikor végképp élhetetlenné vált a szomszéd, de magáról az eljárásról nem tudok szinte semmit, ugyanis a zsaruk hamarabb vitték el a szentemet, minthogy léphettünk volna az ügyben. Jó lenne valami jogásztól tanácsot kérned, hogy mennyire érdemes egy birtokvédelmi vitába belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!