Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rámtámadt a kutyám, mi legyen?

Rámtámadt a kutyám, mi legyen?

Figyelt kérdés

Sétáltunk vele, erre kihozott a bozótból egy erősen bűzlő dög-darabot és rohant vele, nem engedte, hogy elvegyük.

Amikor végre sikerült elvennem (tele volt kukacokkal) jól rávertem a fenekére a kutyának, hogy többet ilyet ne csináljon.

Erre ilyen morgó-acsargó-vicsorgó hangot adott ki, ilyen folyamatos hörgés-vicsorgás és közben vicsorogva próbált a kezem felé kapni. Látszott, hogy komolyan gondolja, elég komoly sérülést tudott volna okozni, ha nem fogom a nyakán az övet.

Nem ütöttem erőset, csak jelezni próbáltam, hogy nem jó amit csinált.

Most féljek tőle? Bármikor rám támadhat? Vagy vissza fogom kapni a seggreverést és hogy elvettem a zsákmányát és bármikor letépheti az arcom?

Egyébként nem egy harcos kutyáról, vizsla keverékről van szó.

2015. júl. 30. 20:59
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
-.- Úristen -.- a kutya hiába van a kertben neki az igaza természet kell..Elviszed sétálni, kimozdul a megszokott helyről és jól érzi magát hogy másfelé is elviszed! Ne csak a játék a kertben mozgás legyen hanem vidd el sétálni és séta közben is dobálhatsz neki labdát!Szerintem eléggé unalmas lehet egy hely neked is ha minden nap ott vagy és csak egy héten 2x mozdulsz onnan..neki szabadság kell! Környezet ismeret! (nem az iskolai) -.- Szánalmas, hogy te meg nem teszel semmit szegény keneles szomszéd kutyák érdekében...Volt egy kutya kivel iszonyatosan bántak és nem ismertük az illetőket,de többször is beszéltünk velük.Ez hiába volt...Úgy döntöttünk kicsit magunk alá vesszünk a kutyát...Mi sétáltattuk..Mi játszottunk vele, mi vigyáztunk rá!Törődtünk vele, de egy nap eltűnt! Az nap történt az, hogy a gazdája valamilyen hiba miatt a kutyát a nyakától fogva vitte be! Attól a perctől kezdve nem láttuk többé! Szóval....
2015. júl. 31. 11:33
 32/37 anonim ***** válasza:
Lehet, ha továbbra is így bánsz a kutyával, séta közben esetleg a kerítés alatt kikaparja földet és ELSZÖKIK...Te mi mást tennél ha mindig ugyan oda lennél elhelyezve és csak hetente mehetnél ki! Biztos te is megpróbálnál elszökni..
2015. júl. 31. 11:36
 33/37 anonim ***** válasza:
Kár volt feltenni a kérdést!
2015. júl. 31. 12:29
 34/37 anonim ***** válasza:

Kezdetnek döntsd el, hogy egyáltalán akarsz-e változtatni azon, hogy leharapja a kezedet amikor ő úgy gondolja.

Én adtam a 3-as, 9-es 12-es és a 18 as válaszokat. Vidéken élek, falun, egy 8 éves kaukázusival, akit ugyanúgy heti 2x viszek sétálni, hasonlóan foglalkozom vele mint te a tiéddel. DE (!) eszébe nem jutna dögöt még csak összeszedni sem, nem hogy elhurcolni, vagy belém harapni miatta. Talán ismered ezt a fajtát valamennyire, sokkal keményebb kéz kell hozzá, mint a tiédhez, ha az enyémnek ezt hagytam volna amit a tiéd megtett, lehet hogy már nem lenne kezem.

Ennek fejében olvasd vissza a válaszaimat.

Szar kifogás, hogy vidéken élsz, meg így a szomszéd kutyák, úgy a kennel. Persze, ez mindenhol így van, nálunk is, de nem kell velük példázni. A kutya az kutya, akár nagyvárosban élsz akár egy tanyán. Egy apró csivavához is ugyanolyan következetes nevelés kell, mint egy német doghoz, vagy egy sajátomhoz hasonló önfejű kaukázusihoz.

2015. júl. 31. 13:04
 35/37 mogyoroka ***** válasza:
0%
Szia! Ha ilyet csinál a kutyád nem a seggére kell rá verni hanem a fejére mert ez a dominancia jele.. Ha a fejére ütsz tudja hol a helye
2015. júl. 31. 16:04
 36/37 anonim ***** válasza:
0%
Feje, orra ezekre üss,ne a seggére és közben a NEMSZABAD szót hangoztasd el!
2015. júl. 31. 16:08
 37/37 anonim ***** válasza:

34-es vagyok. Egyébként igen nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed a kutyának a lábad nyomát kellene csókolgatnia amiért nem egy panelban tartod, hanem kint a kertedben.

Most jön az a rész, ami biztos nagyon meg fog lepni: Ugyanolyan ingerszegény a te "körbeleng mindent a természet" udvarod, mint a panellakás. Aki pedig azért tart kutyát panelban, hogy levigye kakilni, annak plüsskutya kellene. A városban való kutyatartás is elég melós dolog, ha kellően komolyan veszed. Vinni kell sétálni őket is, mert bekattannak a négy fal közt, és vinni kell a falun lévő udvarról is őket, mert onnan meg meglépnek, ha nem vigyázol, mert unják a környezetet.

Az, hogy vidéken lánc van, meg kennel és társaik, csak azt mutatják, hogy falun még ennyire elmaradottak az emberek, és ennyire leszarják a kutyáik igényeit. Nem követendő példa.

2015. júl. 31. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!