Rámtámadt a kutyám, mi legyen?
Sétáltunk vele, erre kihozott a bozótból egy erősen bűzlő dög-darabot és rohant vele, nem engedte, hogy elvegyük.
Amikor végre sikerült elvennem (tele volt kukacokkal) jól rávertem a fenekére a kutyának, hogy többet ilyet ne csináljon.
Erre ilyen morgó-acsargó-vicsorgó hangot adott ki, ilyen folyamatos hörgés-vicsorgás és közben vicsorogva próbált a kezem felé kapni. Látszott, hogy komolyan gondolja, elég komoly sérülést tudott volna okozni, ha nem fogom a nyakán az övet.
Nem ütöttem erőset, csak jelezni próbáltam, hogy nem jó amit csinált.
Most féljek tőle? Bármikor rám támadhat? Vagy vissza fogom kapni a seggreverést és hogy elvettem a zsákmányát és bármikor letépheti az arcom?
Egyébként nem egy harcos kutyáról, vizsla keverékről van szó.
Kezdetnek döntsd el, hogy egyáltalán akarsz-e változtatni azon, hogy leharapja a kezedet amikor ő úgy gondolja.
Én adtam a 3-as, 9-es 12-es és a 18 as válaszokat. Vidéken élek, falun, egy 8 éves kaukázusival, akit ugyanúgy heti 2x viszek sétálni, hasonlóan foglalkozom vele mint te a tiéddel. DE (!) eszébe nem jutna dögöt még csak összeszedni sem, nem hogy elhurcolni, vagy belém harapni miatta. Talán ismered ezt a fajtát valamennyire, sokkal keményebb kéz kell hozzá, mint a tiédhez, ha az enyémnek ezt hagytam volna amit a tiéd megtett, lehet hogy már nem lenne kezem.
Ennek fejében olvasd vissza a válaszaimat.
Szar kifogás, hogy vidéken élsz, meg így a szomszéd kutyák, úgy a kennel. Persze, ez mindenhol így van, nálunk is, de nem kell velük példázni. A kutya az kutya, akár nagyvárosban élsz akár egy tanyán. Egy apró csivavához is ugyanolyan következetes nevelés kell, mint egy német doghoz, vagy egy sajátomhoz hasonló önfejű kaukázusihoz.
34-es vagyok. Egyébként igen nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed a kutyának a lábad nyomát kellene csókolgatnia amiért nem egy panelban tartod, hanem kint a kertedben.
Most jön az a rész, ami biztos nagyon meg fog lepni: Ugyanolyan ingerszegény a te "körbeleng mindent a természet" udvarod, mint a panellakás. Aki pedig azért tart kutyát panelban, hogy levigye kakilni, annak plüsskutya kellene. A városban való kutyatartás is elég melós dolog, ha kellően komolyan veszed. Vinni kell sétálni őket is, mert bekattannak a négy fal közt, és vinni kell a falun lévő udvarról is őket, mert onnan meg meglépnek, ha nem vigyázol, mert unják a környezetet.
Az, hogy vidéken lánc van, meg kennel és társaik, csak azt mutatják, hogy falun még ennyire elmaradottak az emberek, és ennyire leszarják a kutyáik igényeit. Nem követendő példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!