Rámtámadt a kutyám, mi legyen?
Sétáltunk vele, erre kihozott a bozótból egy erősen bűzlő dög-darabot és rohant vele, nem engedte, hogy elvegyük.
Amikor végre sikerült elvennem (tele volt kukacokkal) jól rávertem a fenekére a kutyának, hogy többet ilyet ne csináljon.
Erre ilyen morgó-acsargó-vicsorgó hangot adott ki, ilyen folyamatos hörgés-vicsorgás és közben vicsorogva próbált a kezem felé kapni. Látszott, hogy komolyan gondolja, elég komoly sérülést tudott volna okozni, ha nem fogom a nyakán az övet.
Nem ütöttem erőset, csak jelezni próbáltam, hogy nem jó amit csinált.
Most féljek tőle? Bármikor rám támadhat? Vagy vissza fogom kapni a seggreverést és hogy elvettem a zsákmányát és bármikor letépheti az arcom?
Egyébként nem egy harcos kutyáról, vizsla keverékről van szó.
Ja és ezért ne legyél haragban a kutyáddal.
És nem, nem fogja megbosszulni :)
Köszönöm a válaszokat, van egy két profi. Gondolom nagyon sokan vagytok úgy, hogy pesten lakásban, vagy tenyérnyi kis kertben tartjátok a kutyát és az a mindenetek, vele menekültök ki a város zajából esténként stb.
Én most (sokáig pesten éltem) vidéken lakom pesttől nem túl messze, és itt más a helyzet.
Az emberek berakják a kutyájukat egy kennelbe és általában csak éjjel engedik ki. Van aki egyáltalán nem viszi el a kutyáját sétálni, abban a kertben döglik meg ahova először vitték, még az állatorvos is házhoz jön, ha kell.
Szóval ez kicsit más helyzet, ha foglalkozok a kutyával nem mindig viszem (főleg nem naponta kétszer) sétálni, hanem kimegyek vele a (2000 négyzetméter) kertbe, és dobálok neki labdát, megyünk egy kört, stb. Nagyon szeret úgy játszani, hogy van nála valami én meg próbálom kitépni a szájából, úgy is, hogy nála van és szalad előlem. Ezek nála ilyen bevett játék dolgok, ez a húzás, meg szaladás, ezért nehezen érti meg mikor van játék és mikor kell visszahozni a dolgokat, pl amikor a szárítóról szedi le a ruhákat nehezen érti meg, hogy az nem épp játk amikor futok utána, hogy adja vissza.
A kaját csak akkor veszi el, ha azt mondjuk neki, hogy a Tied, de úgy néz ki néha kivételeket tesz (pl a döggel) ismeri az ült, a maradot, a fujt, igazából ennyi, mivel ha sétálni viszem az nem a margit sziget, vagy a klauzál tér, ezért maximum cserkelni lenne jó megtanítani.
Nem értem mit beszélnek itt néhányan, igenis többet foglalkozunk vele mint a vidékiek többsége és mi, a legtöbbekkel ellentétben hetente 1x 2x elvisszük sétálni a határba, a többiek ahogy mondtam, bezárják a hátsó kertbe, vagy egy kennelbe és ott döglik meg a kutya egész életében. Hát ez van. Nem értem, mit kéne még tudnia? Autót vezetni? Vagy mi?
Futtatni is szoktuk biciklivel, azt nagyon szereti. Az apport is nagyjából már megy neki (mármint a dolgok visszahozása) De nehezen adja oda a zsákmányát meg általában játszani akar (hogy mi fussunk utána) Hát mit mondhatnék még.
Nem azzal takarózom, hogy van rosszabb sorsú kutya csupán azzal, hogy vidéken nem csak abból áll a kimozdulás, hogy a 30 négyzetméteres panellakásból leviszem a kutyát a parkba kakilni.
Hanem itt körül leng mindent a természet és a kutya már a kertben is szabadon van.
Akkor is ingerszegény dolog mindig ugyanazt a kertet nézni :) Gondold el, ha neked lenne egy marha szép luxusvillád, meddig lennél el ott úgy, hogy nem mozdulhatsz ki? Bármilyen szép meg jó, akkor is megszokod és unalmassá válik.
Persze a kutya nem fog látványosan unatkozni, nem erről van szó. Csak hogy jobb neki sűrűbben kint lenni, mint nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!