Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rámtámadt a kutyám, mi legyen?

Rámtámadt a kutyám, mi legyen?

Figyelt kérdés

Sétáltunk vele, erre kihozott a bozótból egy erősen bűzlő dög-darabot és rohant vele, nem engedte, hogy elvegyük.

Amikor végre sikerült elvennem (tele volt kukacokkal) jól rávertem a fenekére a kutyának, hogy többet ilyet ne csináljon.

Erre ilyen morgó-acsargó-vicsorgó hangot adott ki, ilyen folyamatos hörgés-vicsorgás és közben vicsorogva próbált a kezem felé kapni. Látszott, hogy komolyan gondolja, elég komoly sérülést tudott volna okozni, ha nem fogom a nyakán az övet.

Nem ütöttem erőset, csak jelezni próbáltam, hogy nem jó amit csinált.

Most féljek tőle? Bármikor rám támadhat? Vagy vissza fogom kapni a seggreverést és hogy elvettem a zsákmányát és bármikor letépheti az arcom?

Egyébként nem egy harcos kutyáról, vizsla keverékről van szó.

2015. júl. 30. 20:59
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Egyébként egy baromi hálás, okos jó kutya, és még kölyök. Most lesz 1 éves. Kár volna elaltatni.

Én elhiszem, hogy nem tisztel, meg tehetnék érte, de nincs rá sok időm, így is nagyon sokat szakítottam a napomból, hogy elvittem ma sétálni a határba (amúgy kertben van)

2015. júl. 30. 21:22
 12/37 anonim ***** válasza:
93%
Ja, akkor ne csodálkozz.
2015. júl. 30. 21:23
 13/37 A kérdező kommentje:

Viszont számomra elképzelhetetlen, hogy alapból nem tekint falkavezérnek egy embert akivel jön-megy, pórázon viszi, eteti-itatja, kiköti-elengedi, foglalkozik vele.

Mégis mi a fenét képzel?

2015. júl. 30. 21:26
 14/37 A kérdező kommentje:
Nem lehet, hogy kicsit mégis erősen ütöttem és önvédelemből támadt vissza?
2015. júl. 30. 21:27
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer kell fegyelmezni jól és akkor többet meg sem fordul a fejében. De mivel kutya az nem fegyelmezés ha elkezdesz kiabálni mert nem fogja tudni az micsoda, ha bele rúgsz azt sem fegyelmezésnek fogja venni.

Csináld azt vele amit egy falkában élő rangban felette lévő kutya tenne, odakapsz és földre viszed és vársz amíg megnyugszik.

2015. júl. 30. 21:28
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

#16 vagyok

Természetesen ha nem vagy biztos magadban és nem jól méred fel a helyzetet baj is lehet abból amit tanácsoltam.

Legelső lépésként értesd meg vele akármi van nála, ha neked kell oda adja akár játék, akár kaja.

2015. júl. 30. 21:34
 17/37 A kérdező kommentje:

Köszi. Szerintem menni fog. Szoktunk ilyet játszani.

Most szerintem nagyon fel volt spanolva a séta miatt, meg is kergetett két szarvast, szóval lehet ezért "támadt" felém. Meg mert lehet tényleg erőset ütöttem, csak én nem éreztem.

2015. júl. 30. 21:38
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont számomra elképzelhetetlen, hogy alapból nem tekint falkavezérnek egy embert akivel jön-megy, pórázon viszi, eteti-itatja, kiköti-elengedi, foglalkozik vele."

Nézz utána a kutya és az ember kapcsolatának. Nekik ez amit leírtál nem elég ahhoz hogy tiszteljenek, és ha végiggondolod, a helyében neked sem lenne elég. Azt a tiszteletet ki kell érdemelni. Kutyáknál is, nem csak emberek közt.

2015. júl. 30. 21:59
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz te akkorát ütni fenékre, hogy egy olyan kaliberű kutyának fájdalmat okozz, nyugi. Kamasz (nem kölyök!), kipróbálta, hogy meg lehet-e ezt veled csinálni. Ha jól reagáltad le a végén is, akkor megbeszéltétek, ha nem, akkor számíthatsz még ilyenre.

Javasolnám a kutyasulit, valami modernebb szemléletűt, mert lehet, hogy te nem látsz egy csomó olyan apróságot, amik többek között ezt is okozzák, vagy csak simán elfelejtetted vele komolyan megbeszélni, hogy hogy is van ez a kaja-dolog. De akár konkrét szituációt is meg lehet nézni kiképzővel, aki elmondja, hogy mi történik és hogy reagálj.

2015. júl. 30. 22:19
 20/37 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem máshogy kell viszonyulni a kutyádhoz :)

Nem mindegyik egyforma, egyiknél ez, másiknál az a taktika a nyerő.

Inkább "lelki terrorral" próbáld legközelebb tudatosítani benne, hogy rossz, amit csinál. Hangsúllyal, lassú beszéddel. Az én kutyám is elég zsákmányos, főleg ha más kutya is van a közelben - egyéb esetben azonnal leteszi, ha kérem - olyankor megfogom a nyakörvét, megfogom ami a szájában van (pl. játék, fa, kaja) és elkérem tőle. Na amikor odaadja, akkor megdicsérem.

Próbáld a kutya szemszögéből nézni, ő annyit vett le a szituációból, hogy te erőszakkal elvetted az ő szerzeményét és még piszkáltad is.

Mivel tudod, hogy ilyen helyzetben makacskodik a kutyád, tényleg gyakorold vele a feltétel nélküli gazdihoz menetelt, a tárgyak elengedését. Jutalmazd, ha jól csinál valamit. Végső esetben "cserekereskedelmet" is folytathatsz vele ilyen helyzetben, pl. ha odaad valami nagyon féltett dolgot rádicsérsz és adsz neki helyete valami mást.

Persze simán megoldhatóak az ilyen helyzetek azzal is, ha alaposan ledominálod a kutyát - ezt írták fentebb is-, de az baromi veszélyes tud lenni, úgyhogy ne csináld.

Amit én írtam az egy lassabb, de biztonságos módszer.

2015. júl. 30. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!