Bolognese kutyám nagyon vakarózik. Az orvos szerint ki van száradva a bőre. Kapott két szurit és ajánlotta a Lavet bőrtápláló tablettát. Nem sokat változott. Mit csináljak? Most vemhes.
Mit adhatok neki?
Mivel fürdessem?
Minden válasznak örülni fogok, ami a gondunkkal kapcsolatos.
Szia! Azt hiszem én el kell kicsit keserítselek...
Nálunk detto ugyanígy kezdődött... Hormonok miatt, meg ki van száradva... Kentük fentük mindenfélével... 5 éve ennek... Most ott tartunk, hogy allergia, ami mint megtudtuk a világos szőrű kutyáknál nagyon gyakori... Többnyire a kajára, amit kapnak. Most napi fél predniscilon tabblettát kap, ettől jobb. De emellé, érzékenybőrű kutyáknak tápot... Sok féle van belőle... (Sajnos nagyon drágák) úgyhogy mi is úgy csináljuk 1 hónap a méregdrága tápból, 1 hónap tészta és vagy krumpli ló hússal...Egyébként az állatorvos szerint a krumpli lóhússal a legjobb... Csak a lóhúst meg beszerezni nem túl egyszerű...
Ha még érdekel, hogy ez nálunk hogy alakult és milyen lépcsőket jártunk végig, írj nyugodtan priviben...
Nekünk hasonló problémára teafaolajos kutyasampont ajánlottak, és tökéletesen bevált!! Sőt, lehet, hogy kinevetsz, de a saját hajamon is kipróbáltam, és fényesebb lett, mint bármilyen más sampontól.
És nagyon fontos, hogy embernek való samponnan, tusfürdővel ne fürdesd, mert az ő bőrük egész más, mint a miénk.
Nekem ugyan nem bolognese a kutyusom, de volt bőrszárazsági problémánk nekünk is a kuttyal és nekünk az állatorvos ajánlotta a DERMILEN nevű sampont. Rákerestem neked, ezt találtam róla (nekünk bevált).
Gondolom az orvos ránézett és már írta is a gyógyszert...Javaslom csináltass egy vérvizsgálatott akkkor mikor látod hogy nagyon sűrűn vakarózik és vidd el egy normális orvoshoz.Elég gyakori a kutyáknál is a börben élő élősködő ami szabad szemmel nem látható és miközben a börszövetet rágja, táplálkozik, viszkető érzést okozz.Ráadásul rövid az életciklusuk így amikor lerakja a petéket és elpusztul egy ideig ki sem mutatható...
Azt hogy pontosan mi a vakarózás oka csak teljes laboreredmény után lehet megmondani.Nem olcsó....
Szia!
Nekünk yorkink van,de a problémánk ugyanez. Nagyon sokat vakarózott,hónapokig hordtuk orvoshoz már kiskorában. Kipróbáltunk már mindent. Gyógysampont,nercolajos sprayt,a DermafitDog-ot ami bőrgyulladásra való olaj külsőleg-belsőleg... Mire rájöttek,hogy be van gyulladva a bűzmirigye. Mikor kinyomták neki,utána kis ideig jó volt,de most már ez sem segít. Állandóan vakarózik. A héten voltunk vérvételen allergiavizsgálat miatt. Remélem ettől már okosabbak leszünk. Nagyon sajnálom szegényt. Szerintem nézesd meg a bűzmirigyét,hátha csak annyi a probléma.A mi kutyusunknak ki kell műttetni,mert allandóan begyullad. Ez hajlam. Remélem tudtam valamit segíteni,mert én nagyon sajnálom őket. Nálunk ő olyan,mint egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!