Vegán vagyok és szeretném hogyha a kutyám is az lenne. Szerintetek jó ötlet?
Kukoricát adsz a kutyádnak? Az a kacsáknak való!
Szerintem nem jó ötlet, amit csinálsz, és h még a gyermekedet is erre akarod szoktatni... nem ítélkezem, de ez furcsa, és a gyermekednek sem jó!
"Akkor miért van egyes kutyatápokban kukorica és borsó?"
A kukorica azért, mert rohadt olcsó, borsó pedig mutatóba, hogy rá lehessen írni a táp zacskójára.
"Igen, a fehérjét és hasonló vitaminokat tudom helyettesiteni zöldség és gyümivel, ahogy nekem"
A fehérje nem vitamin, és akkor asszem ezt a részét a társalgásnak le is zárom, amíg össze nem szedsz egy kettes szintű általános iskolás biosz tudást.
"Engem is vegán életmóddal neveltek fel a szüleim, semmi bajom, egészséges vagyok"
Csak picit hülye, meg nagyon nehéz felfogású - ezért is kérdeztem rá, hogy ez táplálkozási eredetű lehet-e a vegánoknál, mert elég általános állapot.
"Éretlen gyereknek nem mondanám magamat, 21 vagyok és van egy férjem"
Az éretlenségedet kiválóan bemutatja, hogyan is próbálod definiálni a saját vélt érettséged :)
"semmi hasznos komit nem kapok, sőt, buta senkikkel van tele a gyk"
Namost asszem nem én, meg a többi kommentelő akarunk épp átállítani egy ragadozót vegán életmódra, tehát lehet, hogy újra kéne gondolnod ezt a történetet - ahogy azt is, hogy esetleg ha mindenki szembe jön az autópályán, és a táblák is háttal vannak, talán ideje lenne elkezdeni magadon gondolkodni ;)
21 vagy? ez igen... képzeld én is és mégis tudom, hogy a kutya ragadozó állat. Még ötödikben tanultam!:)
Az meg hogy van férjed...kit érdekel? Nem bizonyítja az érettséged, főleg, ha ő is olyan gyökér mint te!
Ja és mégvalami: főleg az utolsó mondatot emelném ki!
"A vegetáriánus étrend felé való terelés útján előkelő helyet foglal el a növényi fehérjék adatainak meghamisítása. A fehérjéket építő kilenc esszenciális aminosav ugyanis semmiképp nincs meg egyetlen növényi eredetű élelmiszerben sem, sőt a növényi tápanyagokat kombinálva sem válik mind a kilenc elérhetővé a vegetáriánus ember számára. Azért nem, mert még a különféle növények kombinálásával sem biztosíthatjuk azt, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavból legalább a minimális mennyiséget elfogyasszuk, valamint ezen kis mennyiségek felszívódása is jóval gyengébb, mint az állati fehérjéké. Továbbá, a növényi étrend - bizonyos olajos magvakat leszámítva - általában rossz minőségű, mérgező fehérjéket is tartalmaz. Ilyen például a glutén a gabonafélékben, de hasonló kaliberű méreganyag a hüvelyesek lektinje is. Tehát amennyiben növeljük az étkezési adagokat annak érdekében, hogy nagyobb mennyiségű esszenciális aminosavakhoz jussunk bizonyos növényekből, a fehérjéik méreganyagait is kénytelenek vagyunk nagyobb mennyiségben elfogyasztani.
A fehérjékről való félretájékoztatás azért is nagyon veszélyes, mert a kisgyerekek optimális fejlődéséhez elengedhetetlen fontosságú a kiváló minőségű fehérje. Ez azonban nem érhető el pusztán növényi táplálékkal, ezért egyes szerzők egyenesen visszaélésnek tekintik a gyerekek húsfogyasztásának a korlátozását, netán teljes megvonását. A valóság egyszerű és prózai: a növényi fehérjék rendkívül silány módon épülnek be az ember izmaiba és kötőszöveteibe, továbbá a fogaiba, így ezek nem szolgálják kellőképpen a gyermekeink egészségét. A húsnál (beleértve a halhúst is) és a tojásnál jobb minőségű biológiai fehérjék természetes állapotban gyakorlatilag nem léteznek."
Mondjuk az utolsó szöveg bár tudományos mázba van borítva ,az nem igaz,ezt bizonyítja sok sok millió húst nem evő és hús nélkül felnövő egészséges ember . Hogy ezt vallási vagy egyéb okok miatt teszik az lényegtelen. A lényeg hogy sokuk olyan kort él meg amit átlag étkezés mellett ,nagyon kevesen.
De kutyának attól még nem való a dolog.
Remélem a a kutyád fel fog falni téged a nagy éhség közepette...Amikor megvágod az ujjad majd meglásd, bevadul a várszagtól :D
Szegény kutyád. Nagy sz.opás neki, hogy ilyen gazdája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!