Vegán vagyok és szeretném hogyha a kutyám is az lenne. Szerintetek jó ötlet?
SOHA!!! egyetlen esetben sem, egyetlen állattal kapcsolatban sem "jó ötlet" és nem is tisztességes, és nem is etikus szembemenni a természettel, és magának az állatnak a természetével!!!
Ez egy siralmasan nagyképű, önző, elvakult hozzáállás.
Eddig a tények.
Ami a saját szubjektív véleményem, leköpni való, undorító, és megvetendő ez a személet, amivel egyesek a sárba tiporják a több millió éves evolúciót, az önteltségük miatt!
Ráadásul egy olyan állattal szemben, amelyik nem önként jelentkezett, hogy az adott emberrel akar együtt élni, és a legjobb szándékkal lesi a gazdája minden óhaját, mert meg akar neki felelni.
Ezért cserébe a tiszteletnek a teljes hiányát adni, és önkényesen figyelmen kívül hagyni a legelemibb igényeit, több, mint pofátlanság!
a kutya ragadozó állat, ennyi
én ugyan nem eszek húst, de eszembe se jutna a kutyámtól megvonni
nem. tartsál nyulat vagy hörcsögöt vagy papagájt vagy szárazföldi teknőst. vagy ha érdekel írok még olyan állatot aki nem igényel húst.
de eszedbe ne jusson kutyát/macskát/ragadozó hüllőt húsmentes étrenden tartani mert te úgy étkezel.
ezzel szerintem állatkínzást követnél el, mégha a törvény nem is bünteti.
nem vagy te jehova hogy ráerőltesd a szerinted jó eszmét másra is, főleg nem a kutyádra. ha nem vagy hajlandó normális kaját adni neki akkor add oda más felelős állattartónak.
Én ellenzem ,mert alapvetően egy sültbaromság az egész! DE!! Lehet olyan étrendet előállítani amivel hús nélkül is lehet állati fehérjét bevinni. Gondoljunk pl a gyúrósok koncentrált fehérjekivonataira,ami általában tejből van vagy tojásból. Szóval elvileg és gyakorlatilag is lehetséges a dolog. Csak abszolút semmi értelme.
Csakis növénnyel etetés viszont káros hatással lehet a kutyára.
szóval komolyan, ha ellenzed a húst és nem szívesen nyúlsz hozzá , nem vásárlod akkor tarts olyan állatot aki a zöldségevésre specializálódott. de ha megnézed pl a rágcsálók fogazatát és a kutyáét, teljesen eltérő. a gyomruk is.
egyetértek a cikkel annyiban, hogy a konzerv kaja nem a legjobb választás. de akkor is van lehetőség normálisan etetni a kutyát/macskát.
de ne a te elvakult baromságod alapján, hanem amilyet igényel
"gyakorlatilag is lehetséges a dolog"
Ez nem igaz, az egészséges emésztéshez, és életfunkciókhoz ugyanúgy hozzátartoznak a kötőszövetek, hámszövetek, inak, csontos ballaszt anyagok!!!
Ezt NEM LEHET mással pótolni, ami "olyan, mint ha..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!