Vegán vagyok és szeretném hogyha a kutyám is az lenne. Szerintetek jó ötlet?
"Azt olvastam, hogyha csak hússal etetnek egy kutyát, más vitaminok kiegészitése nélkül, akár el is pusztulhat, elgyengülnek a csontjai stb"
Igen, ez így van. Minden kutyának szüksége van vitaminra IS.De az étrendjének mindegy 70%-át a hús kell, hogy kitegye.
Ismerek egy vega családot, senki nem eszik húst. Vettek egy magyar vizsla kölyköt, bájos, bársonyfülű, egészséges kis jószágot. Kitalálták, hogy őt is a saját kajájukkal etetik, mert hát ők is milyen egészségesek.
Történetesen jelen voltam, mikor a kb. 4 hónapos kölyökkutyát elvitték az állatorvoshoz valami piti ügy miatt. A kutyának kiálltak a bordái, csonttá fogyott, a végtagjai deformálódtak, a fogai kihullottak és nem nőtt helyettük új. Az állatorvos meg az asszisztense kórusban üvöltött velük, hogy AZONNAL hagyják abba ezt a baromságot, adjanak a kutyának rendes kutyaeledelt meg vitaminokat, akkor talán még meg lehet menteni. Ááá, csak meg kell szoknia.
Fél éves korában leállt a kutya mája, nem is élte túl. Az angolkór összes létező tünetét produkálta szegény.
Egy kutya étrendjét 70 % hús 30% zöldség,gyümölcs kell hogy kitegye plusz kiegészítők lehetnek. A kutyák emésztése,gyomra,fogazata meg maradt a farkastól.Lehet az kistestű vagy óriás fajta ugyan úgy igénylik ezt az étkezési formát. Farkasok is az elejtett zsákmányt eszik és amit a növény evők esznek bogyók,füvek stb amik a belekben vannak azt is megeszik nekik az a plussz kiegészítő.Én hallottam,hogy szoktak füveket és bogyókat is enni,egy doku filmbe benne volt,ahogy a medvék is. Ragadozó állattól nem lehet megvonni a húst.
Rendes minőségi táp és havonta 2x-3x hús csont,zöldség gyümi is elég. Szóval minden nap nem kell (persze jobb lenne ) de havonta többször jó ha kap. MI is vagy főzünk nekik vagy nyersen kapják egy hónapba 1 hét húsos hét :D Amúgy jó minőségű tápot kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!