Fiúnak Mopsz vagy Francia Buldog?
Ismerek én kigyúrt csávót yorkie-val is. :)
Nem lányos kutyák. Akkor lesznek azok szegények, amikor rózsaszín tütükben kell járniuk, meg tatyikban közlekedniük.
Szóval választhatod bármelyiket, csak nézz alaposan utána, hogy milyen a jellemük, milyen eü. problémáik vannak (sajnos van bőven) és figyelj arra, hogy tenyésztőtől és ne szapitól vegyél.
Én a mindennapokban több srácot látok francia bulldoggal. Viszont mindkettő szobakutya, főleg a rövid orruk miatt, illetve a rövid szőrük miatt. Azaz nem bírják nagy meleget és nem bírják a hideget sem.
Más kérdés, hogy a tacskó nem lesz e féltékeny, hogy az egyik kutya veled lehet mindig bent (a vezérrel), míg ő csak odakint van.
Ne mások véleménye határozza meg, hogy milyen kutyát szeretnél. Amennyiben a tacskó jól nevelt, szocializált, akkor bármelyiket választhatod a kettő közül. Viszont az nem ingyen lesz, de még 80.000 forintért sem, inkább kétszer annyi, ilyen beteges fajtáknál különösen fontos, hogy jó helyről vedd.
A tacskót is jó lenne beengedni a kis termete miatt is, ha nem marad meg egy helyben, akkor mozgasd többet, hogy jobban elfáradjon. A szobatisztaságot pedig jó eséllyel megtanulta, hiszen azt szokta meg, hogy kint végzi a dolgát.
Fiú is tarthat nyugodtan mopszot vagy bulldogot is (én több fiút is ismerek, akik vagy egyiket, vagy másikat tartják). A gond nem ezzel van, hanem nemhogy ingyen nem kapsz francia bulldogot, de 80 ezerért sem. Minimum 150 ezer, de inkább 200 ezer felett van az áruk.
Mivel mindkettő érzékeny, "beteges" fajta, mindenképpen tenyésztőtől érdemes venni, ha egészséges kutyát akarsz. Ennek pedig ára van. Olvass utána a szaporító és tenyésztő közötti különbségnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!