Körulbelul 4 hónapja hoztunk el a menhelyről egy ( most ) 7 hónapos Labrador Beegle rövid szőru kutyát. Már 4 hónapja hoztuk el, és csak annyit tud hogy "Ul". Mit tegyek?
7 hónapos. Még pici gyerek.
Az én blökim kb. 1,5 évesen jutott el odáig, hogy a "gyere ide", az "ül", a "pacsi" és a "fekszik" szavakat megtanulta. Persze jutalomfalattal és több órás gyakorlással az akkori párom tudta rávezetni. Én úgy tűnik nem voltam hozzá elég karizmatikus.
A kutyusok is szeretik a hasukat, így csodás dolgokat lehet elérni egy kis kajával :)
az én kutyám meg 4 hónaposan már a 10. trükkjét tanulta, pedig egy igen makacs fajta...minden nap gyakoroljatok vele, és úgy, hogy neki is megérje a dolog, kössétek le az agyát... pl jutalomfalat nem árt...
Ha szeretnél bővebb segítséget, írj privit, és küldök egy linket, saját oldal, és a trükkök, meg feladatok megtanításának a menetét írom le rajta.
Olvass utána, hogy mit hogyan érdemes tanítani a kutyának.
Pl. ha falattal megvezeted és úgy tanítod feküdni, akkor esélyes, hogy nem is vágja le a kutya, hogy azért kapta a falatot mert lefeküdt, mert teljesen a falatra koncentrál.
Enyémnél is az vált be, ha GONDOLKOZNIA kellett a kutyának, hogy mit várok tőle. Először megmutattam neki a falatot aztán szépen megvártam, hogy megunja az ácsorgást és lefeküdjön. Második alkalom után már tudta :)
Rá kell jönnöd, mi motiválja legjobban a kutyádat (kaja, játék) és hogy mi a helyes hozzáállás. Mindig rövid szakaszokban kell a fiatal kutyát tanítani, pl. naponta 5x3 perc gyakorlás sokkal hatásosabb, mintha 15 percig folyamatosan erőltetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!