Menhelyről hoztam kutyát. Egy napja van nálam. A kajáját csak a kezemből eszi meg, a táljából nem. Ez miért van? Adjam neki kézből, vagy hogyan szoktassam le?
először is grat, hogy menhelyről hoztál:)
szerintem se hagyd, hogy folytassa ezt a "szokását"
ráadásul nem is meegoldható mindig, pl vizet van konzervet nem tudsz kézből adni neki.
majd megszokja, hagyd előtte a tálkáját és bíztasd, hogy egyen nyugodtan
Helytelen viselkedés, az biztos. :)
Ha máshogy nem megy, akkor alkalmanként vidd a kezed egyre közelebb a tányérhoz, később már csak legyen bent a kezed a tányérban, aztán elég lesz az is, ha csak fogod pl. a tányért. De ezt már csak a végén próbáld ki, lehet, hogy az is elég, ha ott hagyod a kutyát a kajávál és majd felbátorodik. Így a legelején nem venném el tőle 10 perc múlva a kaját, ami egyébként egy egyszerű kutyánál teljesen normális.
Köszönöm a válaszokat! Vacsorakor már úgy csináltam, hogy először még mutogattam neki, hogy ott az étele, (az "egyél!" megvolt), de nem adtam kézből, aztán mikor ott maradtam mellette, elkezdett eszegetni.
Valamelyikőtök kérdezte, hogy nem mutat-e félelmet. Nos nekem nem úgy tűnik. Nagyon bújós, de minden családtagommal kedves, nagyon érdeklődő és ő inkább attól retteg, hogy magára marad. Például ha többen vagyunk itthon, folyamatosan ingázik, és mindenkit sorra ellenőriz, de mikor nekem kellett elmennem, nagyon ideges volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!