Mikor ivartalanítsam a kutyám (8-9 hónap, kan)? 3 napja van nálam, menhelyről hoztam. Ha mostanában ivartalanítjuk, a műtét utáni fájdalom, rosszullét nem fogja akadályozni a kötődés kialakulását?
És még egy kérdés: a menhelyen sokukat ivartalanították, de őt nem, és elvileg nem ivartalanítási kötelezettséggel adták ki. Ezt a kötelezettséget papír formájában is meg szokták fogalmazni?
Ja és egy utolsó: az ivartalanításhoz szükséges az oltási könyv bemutatása, mert a menhelyen mondták, hogy kipostázzák, de még nem jött meg. Nem igazán értem, minek kell postázni, ha ott mutogatták az orrom előtt...
Az örökbefogadási szerződésben szerepel elvileg az ivartalanítási kötelezettség. Illetve azt is szokták csinálni, hogy az ivartalanításig ideiglenes szerződés van, az állatorvos igazolásával töltik ki az örökbefogadásit.
Én várnék kicsit még a heréléssel, hogy ne egyszerre történjen vele minden, szokja meg az új helyet, egészségileg is lássam, hogy minden rendben. A kötődést akár segítheti is, hogy ő kiszolgáltatott helyzetben van, és te gondozod, de összességében sztem inkább semleges ez ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!