Mit csináljak ha a kutyám vemhes lett? (szerintem) de én nem akarom hogy most kölykei legyenek!
A többiek már leírták, hogy ivartalaníttatni kell.
Azt pedig jó ha tudod, hogy azzal, hogy kiengeditek az utcára önsétáltatni, szabálysértést követtek el, ami büntethető is. Úgy is fogalmazhatnék, hogy értelmes emberek nem engedik felügyelet nélkül a kutyájukat az utcára, a többieknek pedig tilos.
a leírtak alapján nem nagyon értesz a kutyákhoz.
ha nem akartok kiskutyát akkor nem kéne kiengedni amikor tüzel. de amúgysem kéne kiengedni.. és egyszer el is szökött már a kutyád a tüzelés miatt. tényleg célszerűbb lenne ivartalanítani.
és ha már megtörtént a baj, akkor vagy így ivartalanítjátok vemhesen, vagy megvárjátok, hogy megszüljön és utána adott időn belül.
egyébként ha jól értem abban reménykedsz, hogy fajtiszta apával összehozzátok és majd eladod a kicsiket. szerintem nem a hasznot kéne benne nézni de te tudod. most ha egy keverékkel párzott, én nem amiatt aggódnék, hogy úristen nem fogok tudni kérni értük pénzt, hanem amiatt, hogy egyátalán egészséges lesz -e, vagy milyen alom lesz ebből.
szerintem ha valakinek odaadsz egy kiskutyát, akkor ilyen esetben ingyen kellene adni, de az oltási költséget vagy féreghajtást el lehet kérni a leendő gazditól.
Én írtam az első hozzászólást és hidd el, nem bántani akarlak. A te kutyádnak jó dolga van, bár gondolhatnál az utcán járó emberekre is, akik megijedhetnek a kutyádtól (van, aki egy pici kutyától is képes bepánikolni) és ha egy szomszédod egyszer megunja, akkor kihívhatja a sintért és elviszik a kutyát. Gondolom ezt sem szeretnéd.
Az ivartalanítást pedig gondold meg, rengeteg kutya van menhelyen, kölykök és fajta jellegűek is. Sokan kidobják a kiskutyát, ha rájönnek, hogy nem csak cuki, hanem harap, ás és rág, vagy megnő és már nem tetszik nekik. Főleg ilyen kutyák vannak a menhelyeken, a mi városunkban múlt hónapban hirdetett a menhely kétségbeesetten néhány hónapos kutyákat, mert a gazdáiknak már nem kellettek, mert rendetlenek. Egyszerűen nem lehet bízni az emberekben, én biztos nem tudnám a leges legközelebbi családtagjaimon kívül másra a kutyám kölykei bízni (de neki nincsenek és nem is lesznek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!