Hogyan neveljem a kutyám keménnyé, és harciassá?
(vérszomjassá)
Mondom,falun divat a kutyák vadítása,hogy utána a piás honpolgárok a falu központjában,a kocsmában verhessék a mellüket,milyen "kemény"kutyájuk van.
Hülyeséget félretéve:ennek a nyomorult kutyának jó eséllyel az lesz a sorsa,hogy az életét láncra verve kell leélnie,mert(falusi kifejezéssel élve) "hamis"szerencsétlen és ha nem lenne méteres láncon,megtépné még a családtagokat is.
El kéne venni mielőbb ezektől ezt a szerencsétlen kutyát!
2010. márc. 3. 16:55
Ti nem vesztek észre,hogy ez kamu?
2010. márc. 3. 17:12
Ha kamu ha nem, egy kutyát addig nem szabad vadítani csibészeltetni, még az feltétel nélkül nem engedelmeskedik a gazdájának. De ha igaz is nem, sokáig fog tartani még pár hónap és a 14 éves gyereket fel le húzgálja majd az udvaron:DDDDD, még pár hónap és pislog majd a kutya sz..ar az udvaron:DD
2010. márc. 3. 17:43
Ha nem kamu: akkor egy nagyon nagy idióta vagy! neked egy csöpp eszed sincs! ha igy vaditod a kutyádat akkor előbb utóbb nem csak az idegeneket fogja megcibálni hanem téged is! majd mikor leharapj a akezedet amikor akaját adod/veszed el előle akkor majd nézhetsz mint a borjú! hagyd abba mig lehet! vagy ha akarsz egy örző védő kutyát akk járj vele kutyasuliba! 13/L
2010. márc. 3. 18:12
18:12 vagyok
és ha nem kamu akkor meg szállj magadba!
2010. márc. 3. 18:13
Én most vagyok 13 és sok kutyanevelési könyvet is olvastam. Nekem is van kutyám és nagyon jól nevelem. Megugatja a kerítésen kívüli embereket, de ha én azt mondom neki, hogy haggya abba, akkor abba is hagyja. Én soha nem rongyoztam a kutyával csak egyszer, de abba is hagytam, mert nagyon agresszív volt. A kutyám nagyon kötődik hozzám és csak nekem engedelmeskedik(néha a testvéremnek, anyukámnak és a barátaimnak is, de ritkán). Egy kuyta amúgy is őrzi a területét. Vidd el kutyaikolába őrző-védő-re. Ott megtanítják neki, hogy engedelmeskedjen neked és, hogy kezeld a kutyát. Ott arra tanítják, hogy támadjon, de kezelhető legyen és a te szavadra engedjen. Az én kutyámat nem tanítom ilyenre, mert a rongyozásnál is vad volt. Majdnem megharapott, úgyhogy nem vadítottam többet. Mostmár sokat foglalkoztam vele és 1 és fél éve van nálam, úgyhogy mostmár néha rongyozok vele és az én szavamra enged. Sokat tud. Csak akkor eszik, ha én azt mondom neki és soha nem vadítanám csak azért, hogy széttépje aki bejön. Amúgy a végén csak te leszel a hibás és hogyha a kutya széttép valakit elveszik tőled és elaltatják. Úgyhogy ennyi.
2010. márc. 3. 18:21
Kedves kérdező!
Ha kamu, ha nem, leírom a véleményem:
Meglátszik hogy még csak 14 éves vagy! Nagyon gyerekesen gondolkozol. A kutya anélkül is őrzi a házat, hogy te keménnyé, harciassá tennéd. És ha úgy adódik a helyzet, megharapja a betörőt. Ehhez nem kell az hogy te pofozgasd és harciassá neveld, mert vagy te, vagy akár a családod, barátok, a németjuhász kutyus isszátok meg a levét! Ahogyan már előttem is leírták ti kaphattok érte, és elaltathatják a kutyádat!
2010. márc. 3. 19:57
Ne segitsetek már neki ha ennyire okostojás, hogy vaditja majd csak nekiugrik a drága kis 14 éves gazdinak!Úgy kell neki! Tépje csak le a kezét!
2010. márc. 3. 21:40
Megint a 16h52'-es vagyok,és még annyival kiegészíteném a hozzászólásomat,hogy ugyan tudom,hogy egy 14 éves fiatal nem tervez hosszútávra,de egy kutya elélhet 10-15 évig is akár.És ez alatt az idő alatt előfordulhat,hogy nem tudod minden nap etetni gondját viselni,(mert pl nyaralsz)és gondolni kell arra,hogy a "vérszomjas",óriástermetű kutyádat kire bízhatod? Gondolni kell még az állatorvosi ellátásra is!Lesz-e állatorvos aki hozzá mer nyúlni szükség esetén? Mindenki érdekében inkább kutyaiskolába vidd,engedelmességet tanulni!
2010. márc. 4. 08:16
20/35 A kérdező kommentje:
Jajjj Neem nem bántom!!! ki mondta ezt?? nem erősen pofozom.. nincs szivem megütni egy állatot.. csak éppen hogy hozzáérek!! eszem ágába nincs erősen pofozni:P És télleg jó ötletnek tűnik iskolába vinni, és NEM tudom melyik parszt nevezett vidékinek, de nem vagyok vidéki.. mindeggy! köszi a válaszokat tanúltam belőle!:D És nincs kikötve a kutyám, szabadon van és engem egész nap nyalogat, és a családtagjaimat is, szóval nem fog megtámadni, ha meg megtámad apám leszedi rólunk, mert nem kis ember.., úgyhogy nem kell félnem hogy széttép.
További kérdések: