Az utcán akárhányszor sétáltatjuk a kiskutyusunkat, több ember is odajön és lehajol, majd elkezdi simogatni… Na, igazából ezzel az a problémám, hogy hiába kedvesen jönnek oda, de nagyon zavar. Tudom, egy simitől nem fog meghalni, de baromi zavaró mikor meg sem kérdezik (sőt, kb. soha) és tapicskolják. Sokszor az a “kifogás”, hogy pici még és harap. De ezt hiába mondjuk, az emberek annyival letudják, hogy “nem baj, kicsike és nem fáj a harapása”. Volt olyan is, aki a gyereke ropijából vagy gumicukrából (vagy mit tudom én, mi volt az) akart adni, de akkor határozottan mondtam, hogy NEM. Ez a személy konkrétan fel is kérdezett, hogy mégis miért nem adhat a lánya a gumicukrából a kutyának…ilyen eleve, hogyan fordulhat meg valaki fejében? Nem akarok tahó lenni az emberekkel, csak is amiatt, mert tényleg nagyon kedvesen jönnek oda. Ti mit szoktatok ilyenkor tenni?
Lehet van valami a nezesemben, de nekem eleg egy hatarozott nemet mondanom es altalaban beken hagynak.
Amugy 150 centis no vagyok, szoval nem tudom, ketlem hogy tenyleg barki felne tolem 🤣
Ha nagyon muszaj, akkor azt szoktam meg, hogy belepek a kutya es a simogatni keszulo ember koze. Fizikailag akadalyozom.
Azert, mert ugyan pici es cuki kutyam van, de rettentoen fel az idegenektol. Jobb esetben csak maga ala pisil, rosszabb esetben morog, de nyilvan egyiket se akarom.
ma 20:56
2/16 anonim válasza:
Nem mindenki akkora szörnyeteg, sok ember barátságos és csak barátkozni akar, társadalomban ez teljesen normális. Amúgy meg mondd azt hogy bolhás és kész, nem fog senki hozzáérni őszentsége relikviájához.
ma 20:57
3/16 anonim válasza:
Szerencsére nálunk ritkán fordul elő, hogy ez megtörténik. Általában mindig kisgyerekek szemelik ki a kutyáinkat, és amikor a szülő jól látja, hogy a gyerek szeretne menni a kutyához, akkor megmondja neki, hogy előbb meg kell kérdezni. :) Szóval mi ilyen normális, aranyos "kutyarajongókat" fogunk ki.
Amúgy ha az emberek nem értenek a szép szóból, mi lenne, ha a kutyával nem is állnál meg, hanem továbbmennél? Lehet, hogy ez bunkónak tűnik, de az a bunkó, aki random meg akarja simogatni a kutyádat! Megmondod, hogy ne haragudjon, de a kutyád nem szereti, ha idegenek hozzáérnek, és ha ebből nem ért valaki, akkor egyszerűen tovább sétáltok.
ma 20:59
4/16 anonim válasza:
Nyíltan és keményen! Annyit mond, hangosan: Ne! Vagy ha ott a párja vagy gyereke, te meg menj oda hozzá, és kezd el azt símogatni! Hidd el, amikor a pasija farkát megfogod, vagy a gyereke szájába nyúlsz, és megdícséred, hogy milyen aranyos, észreveszi magát. Én egyszer megkérdeztem egy nőt, hogy eladja-e, mármint a gyerekét, egyből felugrott a kutyámtól. >:)
ma 21:35
5/16 anonim válasza:
Amikor kölyök volt a kutyám ez nálam is sokszor előfordult. Most már 12 éves így már szerencsére nem jönnek oda max ilyen 2-3 éves gyerekek,de olyankor közelebb húzom a kutyát és elé állok így a szülők értik a jelzést és nem engedik oda a gyereket.
ma 21:36
6/16 anonim válasza:
Vannak nemzetközi jelzések, amit ha a pórázra raksz, annak jelzése van. Ilyen a sárga szalag, ha jól emlékszem ez a ne nyúlj hozzá, mert a kutya kiszámíthatatlan jelentése van.
Persze több, mint valószínű, hogy nem fogják tudni, de lehet, hogy mielőtt hozzá nyúlnak megkérdezik, hogy ez mit jelent.
Azért írtam le, hátha segít vmit.
ma 21:38
7/16 anonim válasza:
6. És azt hányan ismerik? Idehaza a vészeseti kézjelzés sem ismert, csak mákja volt a csajnak is. [link]
ma 21:48
8/16 anonim válasza:
7#
Írtam, hogy valószínűleg nem ismerik, de van rá esély, hogy rákérdeznek mi az, mielőtt hozzá nyúlnának...
ma 21:53
9/16 anonim válasza:
"társadalomban ez teljesen normális"
Sajnos az nem normális, hogy megkérdezi, hogy más "tulajdonához" hozzá nyulat e.
Egyszerűen hiába kedves normálisan és hatarozottan szólok neki.
ma 22:04
10/16 anonim válasza:
Sok gazdi nem szereti ha a kutyájához nyúlnak. Van egy pasi aki a munkahelyem környékén szokott sétáltatni egy gyönyörű szép kis shiba inu kutyát. Kolléganőm persze rögtön odament és elkezdte simogatni. Én is bunkóságnak tartottam, hogy meg se kérdezte a gazdit (aki majd felnyársalta a szemével 😆), hogy megsimogathatja-e. Pár hét múlva a kutya szemezett velem és megközelített. Persze nem nyúltam hozzá, mert emlékeztem a srác korábbi reakciójára. Csak ráköszöntem, hogy "szia, kutyus", erre mondta a pasi, hogy "nem barátságos". Szerintem ebből mindenki veszi a lapot. Ráadásul lehet, hogy tényleg nem barátságos, és senkinek nem hiányzik, hogy odakapjon valakinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!