Hogyan utasitsam vissza finoman?
Új munkahelyem lett normálisak a kollégák viszont van egy srác aki meleg
Ezzel nincs is bajom, mindenki azt csinál amit akar de ő nyomul rám
Mondanom se kell hogy irritál.
Hogy mondanátok meg neki normálisan,nem megbántva hogy kopjon le
A "vágd állba" stb válaszokat mellőzzük köszönöm
Asszertíven is lehet határozottan nemet mondani:
Ne haragudj, számomra kellemetlen és zavaró tőled ez a közeledés, nekem ez nem jó, fejezd be. Nálam itt a határ a személyes kapcsoltanak, megkérlek rá, hogy ezt tartsd tiszteletben. Semmilyen személyes közeledésre nincs igényem.
Jelezted a határokat. Nem kell magyarázkodnod, barátnő meg ilyesmi, nem tartozol magyarázattal csak egyértelműen jelezd neki, hogy a közeledésére nem vagy vevő. Ha nem érti, akkor távol kell maradni tőle. Valószínűleg egy idő után megunja.
1. lépés udvarias: Ne haragudj, de ez a szöveg/mozdulat nekem már kellemetlen, zavarja a magánszférámat.
2. lépés figyelmeztető: Szóltam, hogy mi zavar. Miért folytatod? Tudod, hogy ez már zaklatásnak számít?
3. lépésben már ne vele beszélj, hanem egy felettessel.
Köszönöm mindenkinek a normális válasz mentek a zöldek
Reggel leültünk cigizni,kávézni és ismét felhoztam neki az exemet (az első válaszomból lemaradt hogy ex)
Mondtam neki róla pár dolgot hogy mennyire szerettem stb és nem tudom mi volt a kulcsszó de megértette nem "kacsingatott" rám a továbbiakban
Holnap két csajjal fogok dolgozni na tőlük már elviselném a kozeledést bár még nem találkoztam velük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!