Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek?Kutyám köhög,öklend...

Fönci kérdése:

Mit tegyek?Kutyám köhög,öklendezik,hány !!!

Figyelt kérdés

Egy hete kezdődöt háromszor voltunk állatorvosnál ebből kettő más orvos,majd hétvégén házhoz aki szintén más.

Amit mondtak:-1.Elaltatták,idegentest sehol,valami fertőzést kapott,tüdön egy kis elváltozás,két injekció.

-2. biztos megfázás injekcio

-3. Nyirokcsomó megvan duzzadva ettöl öklendezik,injekció,penicilin

-4.ma nem tudtam mit tegyek elvittem, megint más álltorvos látta,megvizsgálta, nyaki nyirokcsomó gyulladást állapított meg.megint kapott injekciót,gyógyszert.Zuglóba kell vinni ultrahangra,csak Hétfőre kaptunk időpontot ,ami még napokban messze van.

Ő egy francia bulldog 6éves,szoba kutya ahol padlófűtés van.ha kikell vinni felöltöztetjük de a dolgát gyorsan elvégzi és már be is szalad,idegen kutyával sosem találkozunk.Inni iszik de ki is öklendezi,enni állatorvos tanácsára tojássárgája mézzel de szinte essem marad benne.

Kérem aki tud ilyen esetről segítsen mit tehetnék érte.

#Kutya megfázás #Kutya köhögés,öklendezés
ma 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha vizet is kihányja, ki fog száradni, ezt nem lehet még napokig húzni, így is lehet kell neki infúzió. Vidd állatkórházba, lehetőleg még ma és mondd ott el, amiket ide leírtál!
ma 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt senki nem lesz okosabb, mint az orvosok, és azok véleménye kb egybe vágó, a nyirokcsomó duzzanatot megtalálták, ami súlyos gyulladásra utaló jel.

Sajnos a francia bulldogot is betegre szelektálták, és pontosan a légzési problémák jellemzők a fajtára, és könnyen meg is fáznak, hiába öltözteted fel, a hideg levegőt belélegezve is képes súlyosan megfázni.

Mindezek csak általánosságok, az, hogy pontosan mi baja van, csak orvosi vizsgálattal tudják kideríteni, viszont az ultragangon kívül egy laborvizsgálat mindenképpen kellene még

ma 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Légcsőszűkület, szívféreg, tüdőféreg, giliszta(féreg), ami eszembe jutott hirtelen..
ma 17:04
 4/7 EagleHUN ***** válasza:

Ultrahang volt?

Elég sok minden lehet.

Az én egykori kutyámmal is hasonlóan jártunk. Jártuk rendszeresen az állatorvosokat bélgyulladásra meg mindenfélére adtak neki injekciót, infúziót. Talpraállították de a gyógyszert is kihányta.

Sokkal jobban nem lett. Nem tudott enni inni ha valami bekerült kihányta.

Már harmadjára vittük orvoshoz ebből 2x sürgősségi állat kórházba.

Megint ugyanazt akarták. Mondom nézzük már meg ultrahanggal.

Hát hatalmas hasnyálmirígy daganat elzárja az epevezetéket meg a patkóbelet.

(Orvos elég furán nézett rám mikor az átültetés lehetőségét pedzegettem.)

Sajnos el kellett altatni...

ma 17:29
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Pont olyan állatorvos látta aki kórházban is rendel ,ő vizsgálta meg,azt mondta a gyomor bélrendszernél nem lehet baj mert ezt lehetne érezni és látszana is.

Most Fiberact,pantoprazol tabletát kell adnom neki,felkell oldani és fecskendővel tudom beadni.

Labort én sem értem miért nem csináltak,illetve infúziót.

de.11-kor kapta az injekciót kétórája adtam a gyógyszert azóta bent van.

Elvagyok keseredve.renénykedem

ma 17:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves EagleHun

Mint írtam ultrahang hétfőn lesz csak,sajnos az még hosszú idő.

Nagyon sajnálom a kutyusodat.

ma 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Lagyszajpad eszébe jutott bármelyik dokinak is?
ma 18:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!