Hogyan neveljem szobatisztaságra? (Részletek lent)
Van egy 10 hónapos kutyusom, aki tökéletesen szobatiszta - mindaddig, míg otthon vagyok, vagy 3 órán belül hazaérek.
A probléma az, hogy az egyetemről nem szaladgálhatok haza 3 óránként kutyátsétáltatni, így megesik, hogy kedves kis csomagok várnak az előszobában.
Az érdekessége a dolognak, hogy ha otthon vagyok, 12-14 órát is kibír séta nélkül, ha elmegyek otthonról max 3-at.
Ilyenkor mi a teendő? Hiába is szidnám le érte utólag, kevéssé hatásos. Ötletek?
Ez szeparációs szorongás, nem szobatisztaság probléma.
Próbáld ki, hogy bekapcsolva hagyod a rádiót vagy a TV-t, ha elmész otthonról.
Illetve olvasd el, tanácsot kaphatsz belőle a problémára:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szerintem csináld azt, hogy ha otthon vagy, akkor is bizonyos időközönként leviszed, és ha ott pisil stb, akkor naaagyon örülsz:)
Mert írod, hogy ha otthon vagy, 12-14 órát is kibír séta nélkül. De olyankor miért nem viszed le?
PL. az én kutyum tudja, h séta van: fél 9kor, fél 2 körül, 4-5 között és este 7kor.
Aztán csökkentem majd én is 3ra.
Legyen valami rendszer mindenképp!
Igen, nagyon fontos a rendszer!
Egyebkent sokan azt csinaljak, ha nem tudjak sokaig levinni a kutyat, mert peldaul hosszu a munkaido, vagy egyeb okok miatt, akkor beszereznek egy speckos kakis dobozt, mint pl a cicaknak is szokott lenni, ugynugy belerakjak, amit bele kell, hogy ne a doboz legyen kakis, aztan betanitjak a kutyat, hogy ha nem tudja visszatartani tovabb, akkor oda elvegezheti a dolgat, amig senki nincs otthon. Ha meg mar otthon vagy, akkor seta kozben konnyithet magan.
Jobb, mintha szerencsetlen kutyu kenytelen valahol osszecsinalni magat a szonyegen, aztan szorong, mert tudja, hogy azt nem szabadott volna.
Igy legalabb van egy neki kijelolt hely es nem szenved.
Szerintem jo otlet, ha jobb megoldas nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!