3 hónapos angol bulldog kiskutyámat, hogy szoktassam szobatisztaságra?
A kutya nem fog alomra szokni. Ha nagyobb lesz, akkor akár 8-10 órát is inkább kivár, csak hogy levidd, és lent intézze a dolgát. A kutyák nem piszkítanak a saját életterükben.
Most még kicsi, ilyenkor sűrűbben kell levinni, a napi 3 séta egy felnőtt kutyának is a minimum. Amikor az én kutyám kölyök volt 5-6 alkalommal vittem sétálni.
Kutyát alomra?
Kölyökkutyát 2-3 óránként le kell vinni és vannak alapszabályok, hogy pl. játék után, kaja után stb. szinte 100%, hogy pisilni fog.
Ha felnőtt lesz a kutyád, ki fogja azt is bírni, hogy napközben nem pisil/kakil. Vigyétek le gyakrabban! Macskának való az alom!
Ez egy ilyen időszak, elhiszem, hogy hideg van, meg uncsi, de akkor nem kell kölyökkutyát tartani..
teljesen egyetértek az előttem szólókkal, a kutyaalom egy parasztvakítás, nem normális dolog.
vidd le sűrűbben a kutyát, és amikor kint végzi el a dolgát, nagyon dicsérd meg, látványosan ujjongj, hogy milyen ügyes!
Amikor bent végzi el, ne szidd le, csak szó nélkül takarítsd fel.
Ennyi.
Okééé! Köszi a visszajelzést. Viszont rá tudok cáfolni a saját helyére nem piszkít című történetre.
A saját ágyába pisilt be, valamelyik nap.
Nincs semmi egészségügyi problémája. Nemrégen voltunk dokinál. Lelkileg is egy nagyon kiegyensúlyozott kiskutya. Következetesen neveljük.
Egyébként, nem alom van neki (rosszul fogalmaztam) hanem kutyapelenka van leterítve. Beszéltem egy kutyatenyésztővel és azt mondta, hogy az angol bulldog fajta nagyon makacs és bosszúálló típus. Mennyire van igaza?
Az én kutyám is kutyapelenkára volt szoktatva, amikor kölyökként hozzám került. Aztán onnantól, hogy kijártam vele, egyre ritkábban használta, fél éves kora körül már egyáltalán nem ment rá. Pedig utána még 3 évig le volt neki téve az egyik sarokban.
Soha nem láttam még olyan felnőtt kutyát, aki pelenkára járt pisilni. Vidd le többször sétálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!