Hogyan nevelhetném leghamarabb szobatisztaságra a kiskutyámat?
Erről nagyon megoszlanak a vélemények, hogy szabad e levinni a kutyát, amíg nincs meg minden oltása. Én nem vittem le 3 hónapos koráig. Vettem ún. kutyapelenkát (illetve betegalátétet patikában) és letettem a szobám sarkába. Valami csoda folytán a kutyám szinte az első pillanattól ott intézte a dolgát. Aztán ahogy kijártam vele az utcára, egyre ritkábban ment rá, végül teljesen elhagyta. Nálunk remekül bevált, de sokan nem szeretik ezt a módszert.
Vagy a másik, hogy az első hetekben nagyon sűrűn leviszed pisilni, kakilni, 2-3 óránként. Jó esetben így is hamar megtanulja.
De arra azért számíts, hogy egy ideig elő fog fordulni, hogy a lakásban csurrant be:) Ilyenkor próbáld éreztetni vele, hogy rosszat csinált. Ha lent pisilt, akkor viszont nagyon dicsérd meg.
A kölyök kutyák napközben is sokat alszanak, arra lehet számítani, hogy amikor fölébred, akkor pisilni fog;)
Megkérdezhetem, hogy milyen fajta?
És ez már egy kicsit más jellegű, de miért hozzátok el ilyen hamar? A kutyának jót tenne, ha még 1-2 hétig az anyja mellett lehetne.
ma 21:23
A kutya gyomrának nagyon nem tesz jót, ha evés után van mozgatva. Bár többnyire nagytestűeknél fordul elő, de ez a legfőbb oka annak, ha egy kutya gyomorcsavarodás kap. És abba pár óra alatt simán bele is pusztulhat.
Szóval javaslom, hogy mindig séta után kapjon enni a kutyád. Reggel fölkelsz, leviszed sétálni, elintézi a dolgát, aztán sokkal nyugodtabban fog enni, mert nem kell pisilnie, kakilnia. Evés után pedig hagyd egy kicsit pihenni. Az ő gyomruk nem úgy működik, mint az emberé. Az embernek jót tesz, ha evés után sétál egy órát. A kutyának nagyon nem.
amíg nincs meg legalább 3 oltása,addig nem szabad levinni!Lehet,hogy te úgy gondolod,hogy úgysem kap el semmit,mert minden panelkutya oltva van,de a lakótelepeken millió kóbor macska is van,akiket sosem oltott senki,és simán terjeszthetik a parvo vírust.Nagyon csúnya halál ám ...
Meg egy csomó betegséget felszedhet ezen kívül is.
Kedves Első Válaszadó!
Keverék kiskutya, és azért hozzuk el ilyen hamar, mert már önállóan eszik. :) Vettünk neki kutyapelust mi is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!