Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit mond erre az, aki szerint...

Mit mond erre az, aki szerint sose a kutya a hibás, ha a gyerekre támad, hanem biztos a gyerek provokálta?

2015. jún. 25. 17:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki, mert MINDIG az van, hogy hát nem látta senki mi történt, és biztos, hogy nem csak úgy ráment a gyerekre, biztos meghúzta a fülét-farkát, biztos rálépett, belerúgott stb. Erre tessék, igenis van olyan, hogy a közelébe sincs a gyerek és úgy dönt a lábánál fogva rángatja.
2015. jún. 25. 20:14
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
A kutyának eleve semmi keresnivalója egyedül a kerítésen kívül. Innentől minden, amit a kutya tesz, a gazda felelőssége és hibája.
2015. jún. 25. 20:44
 13/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem a kutya hibás ebben a videóban sem. De nem is a gyerek! Hanem a kutya gazdája, aki hagyja szabadon az utcán mászkálni a kutyáját, valamint nem nevelte meg normálisan.
2015. jún. 25. 20:54
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

Egyértelműen emberi felelőtlenség. Ha van gazdája, akkor ő a hibás, ha kóbor kutya, akkor az, aki kidobta.

Egy megnevelt, szocializált kutya így nem támad emberre.

Amúgy csak ezen a nyáron 2x is előfordult, hogy kisgyerekek (kb 3-4 év körüli volt mindkettő) bringával neki akartak menni a kutyámnak. Rájuk kiabáltam, de nem azért, mert rájuk haragudtam, hanem mert próbáltam nyomatékosítani, hogy ilyet soha nem csinálhatnak egy állattal.

Ez is emberi felelőtlenség.

Egy kutya értelmi szintje egy két éves gyerekének felel meg. Ők maguktól semmit nem tudnak, ha a szülő/gazda nem neveli meg, akkor sajnos sok rossz tulajdonság rögzül bennük.

2015. jún. 25. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván,ha nem látta,nem mondhatja,hogy biztos.Általában a felelősség hárítása szüli az ilyen mondatokat.
2015. jún. 25. 22:26
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Jajj, már megint ez a videó?

"És szerintetek normális, hogy jaj szegény kutyu-mutyu, biztos van valami ketyó az agyában és meglát egy gyereket az utcán és nekiesik?"

Kérdező, keress rá a háttértörténetre. A kisfiú 4 éves volt és autista. Rohadtul semmi keresnivalója egyedül az utcán. Ez esetben a szülő is legalább annyira hibás, mint a kutya gazdája.

"amúgy ennyi erővel ennyit arról, hogy fogadj örökbe felnőtt mentett kutyát. Az írásotok alapján, hát van ilyen szegénykékből nem lehet kitörölni múltat. Akkor sose lehet tudni milyen időzített bombát visz az ember haza, kivéve, ha kölyökként kerül hozzá?"

Normális menhely ismeri a védencei problémáit (gazdag menhely kezeli, rehabilitálja is őket). Normális ember olyan állatot nem visz haza, aminek a problémáival meg tud birkózni.

Ha jártál már volna valaha is menhelyen, tudnád, hogy nem csak a nehéz esetek kerülnek oda, hanem a megunt kedvencek, halott gazdik kutyái-macskái, akiket a rokonság nem tud elhelyezni, pénzzavarba került családok társállatai stb. stb.

2015. jún. 26. 09:38
 17/19 anonim ***** válasza:
65%

Újabb értelmes ember...

Sosem a kutya a hibás, mindig a gazda. A kutyának ösztönei vannak, amiket a gazdának kell tudni koordinálni, ismernie kell a saját kutyáját. Mellesleg mit keresett a kutya az utcén egyedül?? Újfent a gazda hibája... Ahogyan az is, hogy egy kisgyerek egyedül van kint... Mellette is ott kellett volna, hogy legyen a szülö!

Amit pedig a felnőttként örökbefogadott kutyákról írtál... Nyilván nem volt még örökbefogadott kutyád... 6 mentett kutyám van, ebből 4 felnőttként (4 éve skor felett) került hozzám. Voltak rossz szokásaik, van, ami eltűnt, van, ami nem, megtanultunk együtt élni velük. De rengetegszer előfordul, hogy sétálunk, és a gyerek kitépi magét anyuka kezei közül, és visítva rohan felénk... Ha szépen szólsz, nem érdekli, ha csúnyán, akkor meg anyuka jön oda legorombítani, hogy ez csak egy kutya, azért van, hogy agyerek megsimogassa. AZ én kutyám nem játékszer, egyik sem... Én sem megyek oda, és kapom fel a gyerekét, mert olyan kedvem van.

2015. jún. 26. 18:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Rég jártam erre. A szülő ott volt a "porch"-on. Látszik is, hogy ahogy baj van, már ott is van a gyerek mellett. Vagy ti a négy évesetek mindig fogjátok a kezét és a fenekében álltok?
2015. aug. 1. 00:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Szánalmas, hogy egy 2 éves szinten lévő ösztönlénynek okosabbnak kell lennie az embernél, bár a kérdezőnél lehetséges, hogy okosabb, de képzeld nem nem a kutya a hibás. Gyűlölöm ezt az "egyből altassunk" mentalitást, gyűlölöm.
2021. jan. 28. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!