Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit választanátok? Amputálás...

Mit választanátok? Amputálás vagy elaltatás?

Figyelt kérdés

Reális válaszok érdekelnek, amit tényleg csinálnátok helyemben!

Szóval. A kutyám elég régóta sántit, ma kijött hozzá az állatorvos, azt mondta röntgenezni kell , lehet izületi baja van, de lehet csontrákos. Ha csontrákos akkor vagy elkell altatni vagy le kell amputálni a lábát ( egészen a vállától.)

Azt mondta rágjuk a gondolatot , számitsunk a legroszabbra, nehogy váratlanul érjen Minket.

Ti mit csinálnátok?

2010. márc. 1. 19:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

19:50-es válaszoló!

Kattanj csak rá a you tube-ra és nézd meg mit csinál egy kutya 3 lábon!

Ki mondta neked,hogy nem fog tudni szaladni????

Úgy szalad a kutya 3 lábon,hogy észre sem veszi a hiányzó lábát,ezt hidd el nekem,itt van a szomszédban egy kis bolognese kan aki 3 lábú és életvidám,iszonyú gyors kutyus.

2010. márc. 1. 20:04
 22/27 anonim ***** válasza:
Hidd el az amputálás jobb. Még csak 13 vagyok, de már két állatomat veszítettem el altatással. Mindkettő cica volt. Az egyiket 6 hónapos korában ivartalanítás után tüdőrákot kapott, a másik cicámat, pedig 14 évesen elütötte egy autó. Ő mikor megszülettem már megvolt, úgyhogy nagyon a szívemhez nőtt, de már annyi idősen is tudtam, hogy egy cicát, aki nem tud egyedül wc-ni és húzza a hátsó felét annak jobb az elaltatás és énis képes voltam elengedni. Úgyhogy egyértelmű az amputáció és így még sok boldog évetek lehet együtt. A kutya 3 lábon is boldog. Ha sok figyelmet szentelsz neki és úgy teszel mintha misem történt volna boldog kutya lesz. Ugyanolyan, mint 4 lábom.
2010. márc. 1. 20:06
 23/27 anonim ***** válasza:
20:06-os Ezt olvasd el: [link]
2010. márc. 1. 20:09
 24/27 anonim ***** válasza:
Én az amputálást választanám. Hiszen minden állat számára meg kell adni az esélyt. :)
2010. márc. 1. 20:10
 25/27 anonim ***** válasza:
Megvárnám a röntgen eredményt, és leülnék megbeszélni olyan emberrel akinek a szavára adok.
2010. márc. 1. 20:18
 26/27 anonim ***** válasza:

Elmesélem az én történetemet.

Volt régen egy leonbergink, sajnos 10 éves korára csontrákja lett a vállában, egy pukli volt a vállán, és sántított, furcsán evett, nehezen vette a levegőt és úgy sóhajtozott, elvittük röntgenre és a tüdejétől kezdve a májáig mindenhol rákos volt, még élt utána 3 hétig kb., és az első roham után elaltattuk, az orvos azt mondta, hogyha időben észrevettük volna, talán leműthettük volna a lábát, és talán nem terjedt volna tovább a rák, de egy ilyen nagytestű, öreg kutya 3 lábon, csak egykis időt adtunk volna neki, hogy tovább éljen, mi nem amputáltuk, mert míg begyógyul ott a sebe, addig lehet, hogy tovább rákosodik, és az neki is fájt volna, és mi későn vettük észre, először vigyétek el röntgenre, és utána gondolkozzatok az amputáláson, de egy ilyen nagy 80 Kg-mos kutya mellső lábát amputálni merész dolog lett volna(nálunk), mi ezért is nem amputáltuk.

2010. márc. 1. 20:32
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leirtad, sajnálom a kutyust. :(
2010. márc. 1. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!