Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit választanátok? Amputálás...

Mit választanátok? Amputálás vagy elaltatás?

Figyelt kérdés

Reális válaszok érdekelnek, amit tényleg csinálnátok helyemben!

Szóval. A kutyám elég régóta sántit, ma kijött hozzá az állatorvos, azt mondta röntgenezni kell , lehet izületi baja van, de lehet csontrákos. Ha csontrákos akkor vagy elkell altatni vagy le kell amputálni a lábát ( egészen a vállától.)

Azt mondta rágjuk a gondolatot , számitsunk a legroszabbra, nehogy váratlanul érjen Minket.

Ti mit csinálnátok?

2010. márc. 1. 19:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Sürgősen másik orvos!!!

Aki ránézéssel egy sántításból azonnal ilyen előrelátóan biztatja a gazdát.... nem minősítem.

Merre laktok?

2010. márc. 1. 19:45
 12/27 anonim ***** válasza:

Amputáció. Persze most furcsán hangzik de pár hét alatt teljesen hozzászokik, és észre sem veszi hogy hiányzik egy lába, nézz videokat:)

De azért reméljük a legjobbakat és semelyikre sem lesz szükség :))

2010. márc. 1. 19:45
 13/27 anonim ***** válasza:
Bocs nem utolsó hanem 19:41 válaszoló vagyok:) közben sokan írtak.
2010. márc. 1. 19:47
 14/27 anonim ***** válasza:
Vidd el másik orvoshoz, mert ez egy idióta. A csontráknak egyéb súlyos tünetei is vannak, nem csak annyi, hogy sántít a kutya. Étvágytalan, fogy, kedvetlen. A csontrák súlyos fájdalmakkal jár, amik nem csak mozgásra jelentkeznek. Ízületi, esetleg gerincproblémája lehet a kutyusodnak. Röntgeneztesd meg! Meglátod, szó sem lesz sem rákról, sem amputációról, sem altatásról, injekciós kezeléssel rendbe hozzák.
2010. márc. 1. 19:49
 15/27 anonim válasza:
0%

Szerintem altatás... nem lenne szívem végignézni, ahogy szenved.... ha egy embernek leamputálják a lábát, kap műlábat, mankót, és utána tud járkálni... de hogyha egy kutyáról van szó: nem fog tudni futni, ami lételeme a kutyáknak, neki nem tudsz műlábat meg mankót adni, szerencsétlen kutya szenvedni fog.... én elaltatnám, és a szép emlékekre gondolnék.... DE!!!!! szerintem baromságot beszél az állatorvos..... embereknél is van izületi fájdalom, ami lehet elég komoly, mégis nagyon ritka hogy rák lenne ott...

17F

2010. márc. 1. 19:50
 16/27 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szeretjük, és pótolhatatlan!!

Csak eddig kicsit tartottunk attól,hogy roszabb lesz utána..

Nem terjed át a rák máshova utána esetleg?

Amugy ,aki kérdezte:

2-3 hónapja fáj neki (Tudom, szégyen, de volt idö mikor elmult , aztán most nagyon fáj neki ezért hivtuk ki a dokit.)

5 éves , 20 kg-os szuka.

Hirtelen egyik naprol a másikra sántult le.

Bal mellsö lába.

Amugy a doki nem csak úgy légből kapottan mondta, nagyon nagy tudású orvos, (irtam is, hogy lehet izületi baja van) feltehetöleg 2 dolog lehetséges. rák és az izületi probléma.

De szerdán viszem rtg-re. majd kiderül. remélem semmibaj, beszélek családdal hogy nyugodjanak meg, nem lesz rosszabb amputálás után.

2010. márc. 1. 19:53
 17/27 anonim ***** válasza:

19:41, nem kötekedni akarok, meg azt sem szeretném kétségbe vonni, hogy értesz hozzá. Csak olyan furi, hogy az állatorvos azt mondja ránézés alapján, hogy lehet csontrák, de a röngen után okosabb lesz. Szóval csak mint egy szomorú lehetőséget jelzett a gazdái felé. Te kiakadtál, hogy látásból megmodta ezt, te meg úgy látatlanul meg tudnád mondani? Bocsi, de nekem az nagyon furán hangzik.

Amúgy én is inkább amputáltatnám. Én már veszítettem el úgy a legkedvesebb kutya barátomat, hogy nem volt más megoldás a szenvedése megszüntetésére, csak az altatás. A helyetekben élnék ezzel a lehetőséggel, de inkább remélem, hogy erre se kell, hogy sor kerüljön!

2010. márc. 1. 19:54
 18/27 A kérdező kommentje:

Igen, énis furcsának találom, hogy így leszólod. Messze a legjobb orvos 40km-es körzetbe . ÉS EZ NEM TÚLZÁS. De mondta hogy felkell készülni a roszabb verzióra, nehogy rosszul érjen valakit.

De persze hnapután megyünk röntgeneztetni a kincsem. Egyébként aránylag jó kedvü. futrákozik is ( 3 lábon..! szóval végülis már megtanulta) étvágya is van. Széklete is jó. Farkát csóválja. Orra nedves.

2010. márc. 1. 20:00
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem nem nem félreértetek engem:)

Én sem "ránézésre"segítek csak a súly,kor,nem alapján próbálok kombinálni,milyen fajta kutya mert ebből tudni fogom,hogy igen hajlamos csontrákra,igen a súlyát elbírja 3 lábon is majd,igen még fiatal kutya aki elött az élet áll.

Értitek?

Kérdező!

Fiatal,erős,középsúlyban lévő kutyáról van szó,én nem hagynám annyiban a dolgot másik orvos,igenis rtg,igenis vérvétel,ami egyből kimutatja a csontrákot.

Bármi csak altatás ne,és nem azért mert megrögzött állatvédő vagyok!

Csak adni kell egy esélyt.

Remélem segítettem.

2010. márc. 1. 20:01
 20/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező: Én több kutyát is ismerek személyesen, aki háromlábú. És Boldog.

Méghozzá a NOÉ Állatothonban élnek. POnt most jelent meg erről egy cikk a www.noeallatotthon.hu oldalon középen van. Négylábú élet háromlábon a címe. Ha elolvasod akkor egyértelmű lesz a válasz. Egyébként az otttani fórumba nyugodtan rákérdezhetsz. Vagy megnézheted őket személyesen.

Az altatást vessétek el. Arra csak akkor kerüljön sor, ha már szenved a kutya. Amíg látjátok a szemébe a csillogást addig ő is élni akar.

2010. márc. 1. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!