Yorkie kiskutyát szeretnénk venni a kislányomnak, mire figyeljek oda?
Az alap kérdésedre nagyon egyszerű a válasz: törzskönyv, szerződés, örökletes betegségekre szűrt szülők. Keverékre ezek hiánya utal. Az ilyen yorkie kb. 150 ezer.
Nem kérdezted, de azért leírom: Hat és három éves jólnevelt kutyáim illetve egy éves kisfiam van. Boldog vagyok, hogy velem ellentétben a fiam már kutyák közt nőhet fel és ez egy olyan megtervezett folyamat, ahol előbb a kutyákat vállaltuk és csak utána a gyereket. Ha most kellene a kisgyerek mellett kölyök kutyát nevelnem, szerintem megőrülnék. A két kutyával szert tettem némi tapasztalatra és ez alapján jelenleg nem mernék bevállalni egy kölyök kutyát mert tudom, hogy most nem volna elég időm és energiám arra, amit ezzel a kettővel végig csináltam. Szerintem az ideális gyerek-kutya kombónál legalább az egyik fél irányítható és megbízható. Magyarul vagy a gyerek vagy a kutya elég idős és jólnevelt ahhoz, hogy értsen a szóból és ne tegyen olyat, ami a másiknak rossz lehet. Tudom, hogy a kislányod óvatosan bánik a kutyákkal, de egy 8 hetes yorkinál elég egy megbotlás és volt kutya nincs kutya. Az én gyerekem is nagyon kedvesen bánik a kutyákkal, de azért simán rájuk esik vagy egyszerűen csak szeretetből rájuk fekszik. Persze nem lehetlen a kisgyerek-kölyök kutya felállás se, de sokkal nehezebb, mint ahogy azt elsőre gondolnád.
40-50 ezerért majd úgy jársz, mint az, aki pár napja próbálta kideríteni a felszívódott "tenyésztő" elérhetőségét, hogy legalább azt megtudja, hogy a 6 kilós fekete "yorki" valójában milyen fajták keveréke.
Vagy úgy, mint a barátnőm, aki megvette a kutyát 40ért, majd adott az orvosnak 150et, hogy életben maradjon. Ő sem akart drága kutyát...abból a pénzből kettő is lehetne neki.
Komolyan el veszik az ember kedvét az egésztől 1 kérdés miatt.! Már lefoglaltam egy kutyát és személyesen ismerjük őket láttuk a Szülőket nem törzskönyves,de nekem nem ez a fő.mert kiállításokra nem akarom vinni.
telefonon is beszéltünk.Nem kell fel fujni ezt a dollgot.
Vannak rokonaim akik ugyan így vettek Yorkit és gyönyörű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!