Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkie kiskutyát szeretnénk...

Yorkie kiskutyát szeretnénk venni a kislányomnak, mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Ha már pénzt adok ki szeretnék tiszta fajt venni,pl:.ha lóg a füle az utalhat keverékre?vagy az majd később hejre áll?

2015. jún. 8. 21:48
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Az alap kérdésedre nagyon egyszerű a válasz: törzskönyv, szerződés, örökletes betegségekre szűrt szülők. Keverékre ezek hiánya utal. Az ilyen yorkie kb. 150 ezer.

Nem kérdezted, de azért leírom: Hat és három éves jólnevelt kutyáim illetve egy éves kisfiam van. Boldog vagyok, hogy velem ellentétben a fiam már kutyák közt nőhet fel és ez egy olyan megtervezett folyamat, ahol előbb a kutyákat vállaltuk és csak utána a gyereket. Ha most kellene a kisgyerek mellett kölyök kutyát nevelnem, szerintem megőrülnék. A két kutyával szert tettem némi tapasztalatra és ez alapján jelenleg nem mernék bevállalni egy kölyök kutyát mert tudom, hogy most nem volna elég időm és energiám arra, amit ezzel a kettővel végig csináltam. Szerintem az ideális gyerek-kutya kombónál legalább az egyik fél irányítható és megbízható. Magyarul vagy a gyerek vagy a kutya elég idős és jólnevelt ahhoz, hogy értsen a szóból és ne tegyen olyat, ami a másiknak rossz lehet. Tudom, hogy a kislányod óvatosan bánik a kutyákkal, de egy 8 hetes yorkinál elég egy megbotlás és volt kutya nincs kutya. Az én gyerekem is nagyon kedvesen bánik a kutyákkal, de azért simán rájuk esik vagy egyszerűen csak szeretetből rájuk fekszik. Persze nem lehetlen a kisgyerek-kölyök kutya felállás se, de sokkal nehezebb, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

2015. jún. 8. 23:17
 12/36 anonim ***** válasza:
93%

40-50 ezerért majd úgy jársz, mint az, aki pár napja próbálta kideríteni a felszívódott "tenyésztő" elérhetőségét, hogy legalább azt megtudja, hogy a 6 kilós fekete "yorki" valójában milyen fajták keveréke.

Vagy úgy, mint a barátnőm, aki megvette a kutyát 40ért, majd adott az orvosnak 150et, hogy életben maradjon. Ő sem akart drága kutyát...abból a pénzből kettő is lehetne neki.

13/36 bollocks ***** válasza:
84%
A 40-50 ezres ár biztosítja, hogy keveréket veszel. De te tudod. Remélem, hogy jobban vagy a helyi állatorvossal, mert egy vagyont fogsz nála hagyni.
 14/36 bollocks ***** válasza:
100%
*jóban, hülye autocorrect
2015. jún. 8. 23:19
 15/36 anonim ***** válasza:
92%
Azt értem,hogy a kislányod boldogsága számít,de ha nem vagy körültekintő,az árát a kutya,meg az azt leellő anya fizeti meg.Sajnos a tkes szülők Tk nélküli kölykei mind szaporítós hirdetések főleg ennyiért.Ha mutatnak is papírt,nem fogod tudni felismerni a hamisítványt.Ez általában úgy megy,hogy mutatnak egy épkézláb szukát és kant,mint szülő,meg kölyköket,mit alom.Ez a díszlet.A kölyköket vagy maguk gyártják vagy felvásárolják valamelyik szaporító telepről.
2015. jún. 8. 23:23
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy küllemre nem fogod felismerni,hogy felnőve nem lesz fajtatiszta külsővel rendelkező yorki.Max annyit vehetsz észre,hogy a kutya rohadtul nem hasonlít egy yorkira.Trükk,hogy sokkal fiatalabb kutyát hazudnak idősebbnek.Trükk,hogy átfestik,kozmetikázzák a kutyát.Hogy a kutya átvétele parkolóban,egyébb helyeken van.Hogy nem az adott kutya képe szerepel a fotón stb.De ami a nagy becsapás,hogy nem látsz a kutya génjeibe.Epilepszia,sérv,patella fejlődési rendellenesség,allergia.Ha kicsit is ügyesek és adnak a látszatra,nem fogod felismerni a csalót.
2015. jún. 8. 23:38
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha 0 ismerettel vennél kutyát, először is azt ajánlanám, nézz körül a neten, mikor lesz kiállítás, ahova el tudsz menni.A nagyobb kiállításokon több tenyésztőtől vannak kutyák benevezve. A kutyájukról bárki szívesen beszélget.
2015. jún. 8. 23:41
 18/36 A kérdező kommentje:

Komolyan el veszik az ember kedvét az egésztől 1 kérdés miatt.! Már lefoglaltam egy kutyát és személyesen ismerjük őket láttuk a Szülőket nem törzskönyves,de nekem nem ez a fő.mert kiállításokra nem akarom vinni.

telefonon is beszéltünk.Nem kell fel fujni ezt a dollgot.

Vannak rokonaim akik ugyan így vettek Yorkit és gyönyörű.

2015. jún. 8. 23:44
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Oppá. Látom, már találtál is aprópénzért külföldön kutyát. Tudod, azért, mert yorki fajta, nem klónok a kutyák. Van köztük idegbeteg, félős, stb. Ha távvásárolsz, honnan tudod, milyen természetű kölyköt kapsz? Ahol gyerek van, főleg kicsi, ott igen érdemes normális tenyésztőnél megbeszélni pl, hogy ne a legelevenebbet adja az alomból, hanem inkább a nyugodtabb természetűt.
2015. jún. 8. 23:45
 20/36 bollocks ***** válasza:
100%
Van egy előny a tenyésztőtől vásárlással szemben: marad pénz helyesírási szótárra...
2015. jún. 8. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!