Kinéztem egy kiskutyát, törzskönyv nélkül 70 ezer, törzskönyvvel 100 ezer, ez gyanús?
A kennel megbízhatónak tűnik, a kutyáik szépek és ápoltak, kiállítás győztesek és tenyésszemlések. A kölyök is minden szempontból megfelelőnek tűnik, de azt olvastam, hogy a törzskönyvezés ára körülbelül 5 ezer forint. Mindenképpen törzskönyves kutyát szeretnék, de nem értem, hogy miért kerülhet ennyivel többe?
Tény, hogy a fajtáján belül a törzskönyves kutyák 100 ezer forint között mozognak, de miért ilyen nagy az árbeli különbség, gyanakodjak?
Jövő héten megyünk megnézni, mire figyeljek oda?
gyanus. Mivel a törzskönyv mindennel eggyütt kb 10 ezer, ilyenkor azt csinálják a kedves "tenyésztők", hogy lekérik ennek a kutyának a törzskönyvét is, majd eladják.
Vagy pedig nem is lennének törzskönyvesek a kutyák, és ezért reménykednek, hogy mindenki törzskönyv nélkül fogja kérni a kutyát, de azt hiszi, hogy törzskönyves.
Aki egyáltalán felajánlja ezt a lehetőséget azt azonnal felejtsd el, ott valami susmus van
Fel sem merulne, hogy fajtatiszta kutyat vegyek torzskonyv nelkul.
Remelem, hogy ez valojaban komunnikacios hiba, es a "torzskonyv nelkul" azt jelenti, hogy a tenyeszto visszatartja a torzskonyvet, mert "hobby celra" adja el a kutyat, nem kiallitasra - tenyesztesre.
De ettol fuggetlenul a torzskonyvnek mar _meg kell lennie_ Ugyanis azt a kolyok kapjak az alombejelentesnel - olyan nincs, hogy az "es akkor hirtelen lesz torzskonyve, de addig nem volt".
Btw, ahol felmerulhet, hogy fajtatiszta kutyat ad el valaki torzskonyv nelkul, az kerulendo.
Lenyegtelen, hogy amugy szep-apolt-tenyeszemles-es-meg-az-angol-kiralyno-is-a-baratnoje.
Tenyesztes: dokumentaltan, (tehet torzskonyv, az elso pillanattol kezdve) a fajta erdekeit figyelve, valogatott parokat peroztat.
Szaporit: osszeenged ket eltero nemu allatot, aztan majd lesz valami. A eredmenyet ertekesiti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!