Kinéztem egy kiskutyát, törzskönyv nélkül 70 ezer, törzskönyvvel 100 ezer, ez gyanús?
A kennel megbízhatónak tűnik, a kutyáik szépek és ápoltak, kiállítás győztesek és tenyésszemlések. A kölyök is minden szempontból megfelelőnek tűnik, de azt olvastam, hogy a törzskönyvezés ára körülbelül 5 ezer forint. Mindenképpen törzskönyves kutyát szeretnék, de nem értem, hogy miért kerülhet ennyivel többe?
Tény, hogy a fajtáján belül a törzskönyves kutyák 100 ezer forint között mozognak, de miért ilyen nagy az árbeli különbség, gyanakodjak?
Jövő héten megyünk megnézni, mire figyeljek oda?
Tenyésztőnél nincs olyan opció, hogy törzskönyv nélkül ennyi, azzal meg annyi.
Nincs olyan, hogy nem törzskönyvezteti a kutyáit, tehát a tk. jár a kutyához. Innét ne vegyél kutyát, ha fajtatiszta kutyát szeretnél.
alombejelentőd, fedjegyed, tagságit úgyis megvan, annak csak a töredékét lehet rászámolni egy tk-ra. de a 10 ezer se 30 ezer különbség.
Ha megéri ennyivel olcsóbban adni, akkor susmus van.
A "neve" is megvan a kutyának, a kennelnévvel van chippelve, az van az útlevelében. Nem értem miért érné meg egy tenyésztőnek visszatartani a törzskönyvet. Minden egyebet szerződésben lehet rendezni. Ha pedig a konkurencia miatt aggódik, nem akarja hogy tenyésztésbe vegyék a kutyát, vagy a kutya nem alkalmas erre, csak hobbiminőség, és nem bízik a szerződésben, akkor tartson meg 1% tulajdonjogot (a legtöbben úgysem iratják át a kutyát a nevükre). akkor nem tudnak vele tenyészteni
#24 Már ne haragidj, de ha lehozol egy almot, akkor minden kölyökre beadod az alombejelentőt és mindenegyikre egyszerre kikéred a törzskönyvet. az hogy hatot kérsz vagy tizet az ugyanúgy egy út.
Ha egy valaki aki tenyésztőnek hívja magát ennyit nem tesz meg, az ne hívja máagát tenyésztőnek. Az kutyákat szaporít, adótcsal és tönkreteszi a fajtát, mert akkor egy jó kanért se fog külföldre utazni, hanem a legközelebbivel fedeztet, akkor is ha az a testvére a szukának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!