Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megölte a kutyám a kismacskáim...

Megölte a kutyám a kismacskáimat. Mégis hogy bocsássam meg neki?

Figyelt kérdés
Van Egy 1 éves kan huskym. Nagyon játékos, mindig hurcibálta a szájában a macskáimat. De ugye ők nagyok, megvédik magukat, vagy elszaladnak. Az egyik macskám nem olyan rég lefialt, lett 4 édes kismacskája. 2 kisfiú, 2 kislány. Iszonyat aranyosak voltak. Nemrég kezdtek el enni, még a májkrémet tudták nyalogatni, de dorombolni már nagyon tudtak. A kis hülyék kimásztak a helyükről, és előre jöttek az udvarra. Mi ezt nem vettük észre. Estefelé kimentem, hogy behozom őket megetetni. A cicák sehol. Azthittem elmásztak valahová, vagy az anyjuk elvitte őket a melegről. Megyek be, és a kutyám lerakja az egyik kismacskát elém. Csupa nyál volt, sár, és már meg volt meredve. A kutyát azonnal bezártam, és nekiálltam keresni a többi cicát. Találtam mégegyet a fűben. Holtan. A másik 2 kismacska sehol. Nemtudom, megette e (nemhiszem) vagy elásta( de friss ásásnyomot sem találtam) vagy pedig a két cica nem jött előre, hanem elmászkáltak. Viszont az anyjuk egésznap ittvolt, nem is kereste a kicsiket. Valószínű, ha a kutya nem végzett velük, akkor azóta éhen haltak. Azóta magamat hibáztatom, hogy nem zártam őket egy dobozba, ahonnan nem tudtak volna kimászni. Ígyis elkerített helyen voltak, dr valahogy kimásztak. Azóta teljesen kivagyok. Olyan picik voltak még, és kis kedvesek. A kutyámra nagyon haragszom, de tudom, nem szándékosan tette. Egy vakondot és sünit is szerzett már magának. Csak nézte, vagy hordozta őket. Csak ugye a kis törékeny cicák ezt nem bírták. Hiányzik a kis sírásuk a mamijuk után, meg hogy az ölembe tegyem őket, a kis cicababa illatukkal. Mégis mit lehet olyenkor tenni? Hogy dolgozzam fel, hogy a szeretett kutyám szájában szenvedtek szegény cicák utolsó lélegzetvételükig? Segítsetek, kérlek :(
2015. jún. 5. 04:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Valahogy kimászott, átbújt, stb, stb. A gazda a felelős a kerítésért, ne mászhasson ki rajta SEHOL. Egy kismacska azért elég nagy valami. A kutyádnak szerintem meg lelkiismeret furdalás van, mert odavitte neked, tuti érzi hogy ezt nem kellett volna, de még így is intelligens hogy tudja. Honnan tudhatta volna hogy ha sünt vagy egeret kap el, az nem baj, ha meg kiscicát az baj.
2015. jún. 5. 09:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Egy pici macska azért elég sok helyen kifér. A kutyára rendszeresen rá volt szólva, bármilyen állatkát szedett össze. A sünijét elvettem, a vakondja vissza lett ásva, és a kismacskákat is látta már, amikor behoztam őket, mindig kíváncsi volt, meg is szagolgatta őket a jelenlétemben. Csak leste, nem bántotta őket. Tudom, hogy nem a kutya hibája, mert aranyszíve van, a kajáját is megosztja a macskákkal. De ugyanúgy bennem van, hogy ő végzett a picikkel. És ez azért bánt :(
2015. jún. 5. 09:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

NEKED kellett volna megoldani, hogy SEHOL ne tudjon kimászni!!! Egyedül te vagy a felelős, senki más.

Meg se kellett volna születniük, ha felelős állattartók lennétek, akkor ivartalanítva lenne.

2015. jún. 5. 09:43
 14/16 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk a cicaknak amugy is ez lett volna a sorsuk, mivel kiscicaszezon van, kb lehetetlen normalis gazdat talalni nekik. Nalunk egyszer voltak kolykok meg evekkel ezelott, a harombol ketto menhelyre kerult. Inkabb ivartalanittasd az anyamacskat, mi is azt tettuk a vegen.
2015. jún. 5. 11:23
 15/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem az volt a fő felelőtlenség,hogy meghaltak a kiscicák.Hanem az,hogy egyáltalán megszülettek.
2015. jún. 5. 13:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Csak és kizárólag a te felelősséged.

Hogyha tudod,hogy a kutyád szeret vadászni,és nem lehet leszoktatni róla akkor a többi kistestű állatod el kell zárni bombabiztosan tőle.

Másik : jó lenne a macskádat ivartalanítani ,nem szeretnek szülni,szoptatni és legyengülni minden évben,a közhiedelemmel ellentétben.

Most falun kb bokáig lehet gázolni a kismacskákban,megkezdődött a dömping,ezeknek a fele elpusztul,megeszi a kutya, vagy elcsapja az autó stb a másik fele tovább szaporodik ,és nem kell senkinek,a menhelyek is DUGIG!!! vannak kismacskákkal.

Szóval az állattartáshoz fel kell nőni,nagyon sajnálom egyébként mert gondolom,milyen borzalmas érzés lehet ,de szűrd le a tanulságot belőle . Minden jót ! ÉS vigyázz a megmaradt cicádra!

2015. jún. 11. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!