Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnám legálisan...

Hogyan tudnám legálisan eladni a született perzsa kismacskáimat?

Figyelt kérdés
Nem érdekelnek az ivartalanításos hozzászólások!!!

#macska #tenyésztés #perzsa #legális tenyésztés #legális eladás
2013. máj. 25. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Hirdesd jofogáson vagy valahol máshol!Sokan ott hirdetik a cicájukat!Még a fajtatiszta cicákat is!Bár nekem van 2 perzsa cicám,és ingyen hozzájuk jutottam
2013. máj. 25. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Adószám, számla, szja fizetése.....
2013. máj. 25. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
600.000Ft-ig nem kell adózni utána sem bevallani.
2013. máj. 25. 13:45
 4/8 Vicuska87 ***** válasza:
62%
2-st kiegészítem kennel név, szervezeti tagság. Egyébként csak szaporító vagy, semmi más!!!!
2013. máj. 25. 13:50
 5/8 anonim válasza:
aprod.hu teszvesz stb
2013. máj. 25. 14:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Tehát, ha a kiscicákból éves szinten kevesebb, mint 600 ezer ft bevételem származik, akkor nem büntetnek meg? Mivel sokat hallottam arról, hogy a NAV a hirdető oldalakon hirdetőket keresik fel, mint ha vásárolnának, majd ma már ki is fizették az állatot, akkor fedik fel magukat, mivel nem kaptak számlát.
2013. máj. 27. 10:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Megjegyezném, hogy a szaporító kifejezés azért durva, utánanéztem és nálam nem lelketlen macskatenyésztésről lenne szó, hanem 2-3 alkalomról az elkövetkezendő 2-2,5 évben. Itt arról van szó, hogy ismerősömnek is van egy törzskönyves perzsa macskája, nekem is és szeretnénk kiscicákat, illetve csakis leinformálható gazdiknak adnánk el. De ez még csak elmélet, mert szeretnénk ezt normálisan csinálni, már beszéltem erről az állatorvosunkkal is, mondta, hogy 12 hetes korban adjam el őket, addig ugye a 2 kombinált oltás és a féregtelenítést kell megkapniuk. Viszont az adózás részéről nem sokat tudunk, ezért is írtam ki a kérdést.
2013. máj. 27. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:
37%

Hát igazából ingóságokra vonatkozik a 600.000Ft.

Hát, hogy állatokra mi vonatkozik pontosan, ez eléggé összetett dolog. Mert még új termékek eladása esetén sem kell adózni ezen határon belül. De állatokra lehet van külön. Vagy jogszerűtlenül büntet a Nav, amire nagyon sok példa van. Sok esetben marasztalja el a Kúria a Nav-ot...

2013. máj. 27. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!