Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan gondozzam az elárvult...

Hogyan gondozzam az elárvult (3 napos) kismacskáimat?

Figyelt kérdés
Nem tudom mivel kell etetni őket, és azt sem hogy milyen időközönként.

2013. jún. 16. 07:08
 1/5 Vajduci válasza:
Kedves Sorstárs! Nem írtad, hogy merre laksz, de remélhetőleg van állateledel kereskedés a közeledben. Először is, kell venned egy babacicáknak való cumisüveget, ami jóval kisebb cumival rendelkezik, mint a többi. Aztán venned kell tejpótló tápszert (nekem a Beaphar Kitty Milk vált be, ásványvízzel, ha lehet babavízzel), amit 1-2 kanállal kell bekeverni esetenként, utasítás szerint (első napokban kevesebb, mint fél decit esznek hárman alkalmanként), lényeges, hogy ne legyen forró a tápszer, a csuklódon ezt ellenőrizni tudod, úgy, mint az ember babáknál.Próbálkoztunk olcsóbbal, de attól nagyon fájt a pocijuk, felfújta őket. A picik 2-3 óránként esznek (nálunk este 10 után csak reggel 6-kor kellett legközelebb, addig nyugi volt, de ezt esete válogatja). Semmi esetre sem szabad egyéb tejet adni nekik, mert nem tudják emészteni! Nem szabad megfeledkezned arról, hogy maguktól nem képesek üríteni. Ezt gyorsan megoldhatod egy nedves zsepivel, a feneküket dörzsölve, minden cumiztatás előtt. Ha nagyon maszatosak, akkor langyos vízzel meg lehet őket mosni és hajszárítóval szárítani. Az alattuk levő "almot" szükség szerint cseréltük. Erre tökéletesen megfelelnek a törölközők, nem használt lepedők. Ne legyenek huzatos helyen, és figyelni kell, hogy másik állat ne piszkálja őket (nekem sokáig szekrényben laktak :)) Nagyon macerás és sok figyelmet igényel, de szerintem nagyon hálás feladat. Az enyémek, akik szintén talált, elárvult cicák, tegnap voltak 9 hónaposak. Ha bármi kérdésed van, szívesen segítek!
2013. jún. 16. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy ide írok, de Vajducihoz lenne kérdésem! Én kb 6 hetesen találtam a cicámat, most olyan 8-9 hetes, azonnal elvittem orvoshoz kapott szurit, jól van szeret minket, ágyba alszik, alomba kakil-pisil, játszik, eszik méghozzá Whiskast nem is akármit adok neki, kap jutalom falatot is, bújik, dorombol, nagyon aranyos tényleg, DE mikor olyan kedve van nekem esik, sokszor megijed még a hangosabb hangoktól, felpupozza magát, fülét hátrahúzza és még köp is.úlok felé, akkor megpofozza a kezemet és neki esik, lóg az alkaromon, néha óvatosabban néha durvábban harapdál. Van mikor nem ijed meg hát nincs mitől megijednie, akkor is gondol egyet és ezt csinálja. ilyenkor szerintem csak játsza, hogy támad, de nem tudok már külömbséget tenni és nem tudom miért van ez. néha adok neki ilyenkor kaját mert akkor elmarad és meg lehet simogatni de ez sem jó, mert még azt hiszi ez jutalom mert olyan jól viselkedett! nagyon harapdálós amúgy is, első két napba nem volt az, de igen kinyílt a csipája azóta, és egyre erősebben harap. mikor ez az incidens megtörténik van hogy ráfújok és odébb megyek, akkor meg leugrik az ágyról, és repülőtámadást indít a lábam ellen :D vicces így utólag de nem tudom hogy ez most komoly vagy nem, és nem szeretném ha vad lenne felnőtt korára! kérdésem hogy tudsz e segíteni, mit tegyek? annyi mindnent olvasok, pl.: csak játszik, csak megijedt, de ne fújjak rá, meg ne fújjam le vízzel meg ne üssem meg, de hát valahogy meg kellene tanulnia hogy ezt nem szabad. az a baj, hogy nagyon korán kirakták a szűrét és nem volt kivel szocializálódnia! Mit tegyek?
2013. jún. 17. 10:45
 3/5 Vajduci válasza:
Kedves Kriszti515! Nekem is volt ilyen problémám a cicámmal. Utólag, amikor már olvastam egy kis macska pszichológiát, rájöttünk, hogy mit rontottunk el. Nálam az vette vissza a lendületet, hogy nem a kezünkkel játszottunk vele, hanem kapott egy szőregeret, amit nagyon ügyesen megtanult apportírozni. Szerintem természetes, hogy támad, hiszen eredetileg ragadozó. :) Viszont vannak pillanatai, amikor elege lesz a cirógatásból és a játékból, akkor békén kell hagyni. Jó megoldás, ha hátat fordítasz neki és nem foglalkozol vele. Hagyni kell, majd megnyugszik. Az alapszabály, hogy evés közben és amikor a dolgát végzi, nem szabad piszkálni.Kell hagyni neki egy kis magánszférát, hidd el, keresni fogja majd a társaságod. :) Nálunk nagyon jól bevált, hogy reggel evés után és este elalvás előtt "szeretetperceket" tartunk. Ez azt jelenti, hogy mindig van 5-10 perc, amikor összebújunk, cirógatunk, persze csak addig, amíg igény van rá. Este aztán jön a búcsúpuszi és a konyhában a helyén alvás. Reggelig csend van.
2013. jún. 17. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt van egy nagyon jó összefoglaló a kölyöknevelésről:

[link]

2013. jún. 19. 21:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos továbbra is nekem esik, sőt mostanában reggelente is! Felkelek, nagyin megörülök neki, ő is addig amíg adok neki ennit, aztán megint kezdi! Nem tudom mit tegyek ellene! Pedig nem bántom!
2013. jún. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!