4 napos kismacskát elhagyta az anyja, nem szoptatja, a többieket megölte, csak őt találtam élve, és csak nyávog hiába itattam már tejjel, mert szopna szegénykém. Valakinek valami ötlete, hogy mit tegyek, hogy jobban érezze magát? :/
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Vagy állatorvosnál kell(ene) tápszert venni, ami szerintem irtó drága és ha kis rendelő van a közelben, lehet nem tartanak ilyesmit. A másik, hogy gyógyszertárban, DM-ben vagy hasonló helyeken humán baba tápszert venni, olyat, ami pár hónapos csecsemőknek való + gyógyszertárból pipettát, fecskendőt beszerezni, mert enélkül nem tudod megetetni, mert még nem lefetyel.
Tehén tejet nem szabad neki adni, mert hasmenést kap és kiszárad, elpusztul.
2-3 óránként etetés kb 3-5 ml.Kecsketej vagy cicatápszer.
Etetés után minden alkalommal fogsz egy vattát amit melegvízbe mártassz,kicsavarod és azzal simogatod a cica végbélnyílását,így ingerled a pisilésre,kakilásra,ez soha nem maradjon el,ha egy napig nincs széklet,de eszik a cica akkor irány az orvos.A legjobb lenne szoptatós anyacicát keresni a kicsinek.
Szerintem ha valami olyan anyagon aludhatna aminek erzi az anyja szagat kicsit megnyugodna,ha nincs ilyen akkor valami puha,meleg,szorre emlekezteto kis ruhadarabot rakj be neki a dobozaba.
Meg nagyon kicsi ezert fecskendobe langyos tapszert,kecsketejet par orankent adj neki enni,ahohy azt a tobbiek is mondtak.
Csak ügyesen!
Ha nem gyengült le, virgonc és már kajó is van, akkor reméljük minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!