Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartók! Titeket milyen...

Kutyatartók! Titeket milyen gyakran talál meg a többi kutyás kéretlen tanácsokkal és hogyan kezelitek ezt? Illetve mi volt a legcifrább tanács, amivel elláttak bennetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én naponta olyan 3-4 "hasznos" tanácsot kapok, ha akarom, ha nem, de inkább nem. Lassan már ott járok, hogy nem megyek le a kutyafuttatóba, hanem inkább külön sétálunk, mert nem akarok senkivel bunkó lenni, de a hócipőm tele van, hogy senki nem akar a saját dolgával/kutyájával foglalkozni, muszáj a másikat cseszegetni.

Egy fél éves korához képest jól nevelt, szocializált vizslám van, de legutóbb olyan embertől kaptam életvezetési tanácsot, aki a kutyáját se behívni nem tudta, se pórázon nem tudott normálisan sétálni, az apportot se adta vissza, de az volt a legnagyobb problémája, hogy jutalomfalat volt nálam, mert szerinte így a kutya engem csak a virsliért fog szeretni. Hogyan lehet ezt okosan kezelni?

2015. máj. 30. 19:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hehe. :D

Nekem is beszoktak szólni páran, hogy állatkínzó vagyok (az én kutyám az egyetlen, aki első szóra visszajön, 50 méterről is bármit kiköp, ha azt mondom neki)

Jah, meg egy csomószor megkaptam agresszív kutyásoktól, hogy én provokálom a kutyáját (ott sincsenek, amikor az a dög nekiugrik az enyémnek) amikor meg közlöm velük, hogy legközelebb agyonverem a kutyát, akkor én vagyok a szemét (én kutyum láb mellett, a másik kutya a semmiből nekiugrik és harapja véresre). Mondjuk 1 összeszólakozás után általában nem jönnek a közelembe :P

Meg úgy 1000x közölték velem, hogy a kutyám azért ilyen jólnevelt, mert eleve engedelmes típus, de ezt "Fifikével" nem lehetne megcsinálni, mert olyan nagyon önálló. Aham... úgy hoztam el, menhelyről, hogy marha erős szeparációs szorongása mellett azt mondták, hogy nagyon domináns, ezért nem ajánják első kutyának.

Nagyon sokat szenvedtem vele, amíg eljutottunk idáig.

Jah, és a kedvencem: Folyton rászólok és nem hagyom élni = hemperegni a dögben és a kutyakakában.

És a kedvenceim a debil kiskutyások (ez nem általánosítás akar lenni, mert ismerek tök normális kiskutyagazdikat is) felkapják a kutyát, és csúnyán néznek rám, amiért PÓRÁZON elmegyek mellettük.

Meg néha megkapom, hogy minek nekem ekkora kutya, nem is tudom megfogni és megtartani. Erre persze mindig mondom, hogy én szavakkal és a tekintélyemmel tartom meg.

Jah, és mivel fiatalabbnak tűnök jóóóóval a koromnál, ezért az idősek mindig haaaaatalmas bölcsességekkel traktálnak, aztán meg már attól is leesik az álluk, hogy a kutya tud ülni. (Ha látnák a többit....)

Szerencsére olyan extracifra tanács még nem volt, mi inkább beszólásokat kapunk. De szerencsére a környéken azért kialakult egy értelmesebb kutyás közösség is. :)

2015. máj. 30. 21:14
 12/25 anonim ***** válasza:
Sajna engem nem ostromolnak kėretlen tanácsokkal.Egyszer szörnyülködtek csak,de akkor még a nevelės elején tartottam és igazából nem értették,miért kap büntit a kutya,amikor lelėpett tőlem játszani a másikkal.Hát azért, mert nem kapott engedélyt.Azóta viszont nálunk a kutyák nagy részét viszik kutyasuliba,hiszen sokan kedvet kapnak hozzá,látva mennyivel jobb az élet egy képzett kutyãval.
2015. máj. 30. 21:40
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem a keretlen tanacsok nem zavarnak, ami viszont marhara felduhit az az, hogy ha a kutya valamilyen gyakorlatot nem azonnal csinal meg, akkor a setapartnereim elkezdik korusban uvolteni utanam a vezenyszot. Ilyenert nagyon harapok, de szerencsere mar leszoktattam az embereket, meg a kutyam is jol nevelt, ritkan fordul elo.
2015. máj. 30. 21:49
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Öreg, beteg, mentett bullterrier...

-miért ilyen sebes a lába, el kéne vinni orvoshoz - rendszeres orvosi kezelés alatt áll, most kifejezetten szép a bőre.

- miért folytólánc van rajta? Begyünk rendes nyakörvet, ez kínzás. - s feje majdnem kisebb a nyakánál, hagyományos nyakörv nem jó, kibújik belőle. Nem szöges, nem bántja.

-veszélyes kutya, nem kellene lakásban tartani, mert majd jól megtámad - igen, kifejezetten félek, hogy halálra nyal. A nyulam veszélyesebb.

Bánatos az arca, biztos nem szeret panelban lakni - nem bánatos, így néz ki. A foteljából meg úgy kell kikönyörögni sétára.

2015. máj. 30. 23:26
 15/25 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, az én kutyámban is igen erős a vadászösztön, terrier vér is van benne, ezért sem engedhetem el a pórázáról. Mindenre rámozdul, mókus, madarak, macskák. Mivel erdő közelében lakunk és lejárunk a Dunapartra is, esti séta közben láttunk már vaddisznókat, rókákat, borzot, vadkacsákat, nyestet is. Nekem is mondta már egy kutyasétáltó hölgy, hogy engedjem el játszani. Nem tudom, mikor jönne vissza, ha meg kiszalad az útra, elüthetik. Egyébként tudja a parancsszavakat, teszi is, csak ne legyen ott valami, amire vadászhatna.
2015. máj. 31. 00:56
 16/25 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy neveletlen a kutyád. Az enyém is jól nevelt és mégis folyton kapom a jó tanácsokat. Két dolgot tehetsz. Először is keress kutyásokat akik hasonlóan nevelnek mint te és a többieket kerüld el. Másodszor ha hülyeségeket mondanak, mosolyogj, érts egyet, aztán felejtsd el amit mondtak.
2015. máj. 31. 09:00
 17/25 A kérdező kommentje:

Oltári nagy labdázás közben egy másik gazdi: Szoktátok amúgy mozgatni? -Szerinted most mit csinálok? Amúgy nem, általában egy üvegvitrinben tartom a nappaliban.

Utaztunk valahová és a kutya aludt a bokámnál: Nem szedi szét a lakást? -Nem, nem igazán.

Amikor még nagyon kicsi volt és a kötelezőkre hordtam az állatorvoshoz egy idősebb pár tartott nekem 10 perces szónoklatot, hogy tudom-e mekkora felelősség a kutya, főleg egy vizsla, mert ezek nagyon rosszak ám, mindent szétszednek, ugrálnak össze-vissza, sőt valamelyik hamis ám stb... Közben meg az asszisztensnő arcát nyalta össze. (Imád dokihoz járni)

Az idősebb rendszeresen kiakadnak a jutalomfalatokon meg azon is, hogy a reggel hatos sétánkra úgy viszem le, hogy még nem reggelizett. Az ő kutyájuk általában többször reggelizik meg ebédel, én meg éheztetem meg kínzom a kutyát, hogy éhesen viszem. Meg az is szadizás, amikor rászólok, hogy ne hemperegjen meg mindenféle trágyában.

2015. máj. 31. 09:05
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Falun lakom, az ismerőseim és a fiatalabb generáció már nem így áll hozzá a dologhoz, de idősebbektől gyakran hallom a szokásos okoskodásokat:

- A kutyának kint az udvaron van a helye, mert egy csomó betegséget el lehet kapni tőle (az enyém kinti-benti kutya, ott van ahol én is vagyok éppen és tisztábban tartom, mint a legtöbb ember a gyerekét. Persze, amikor megkérdezem, hogy mégis milyen betegséget, akkor nem tudnak rá válaszolni.)

- Az ivartalanítás állatkínzás (az enyém ivartalanítva van)

- Biztosan azért jár hozzánk olyan sokat (évente 2-3 alkalommal) az állatorvos, mert tetszem neki. (Nem, bennük fel sem merül, hogy azért "jár hozzám", mert megnézi, hogy a kutya rendben van-e és biztosan azt is nehéz megérteni, hogy ha 2 napig levert a kutya és nem eszik rendesen, akkor nem az a helyes, hogy megvárjuk, hogy vagy rendbejöjjön vagy elpusztuljon)

Persze nekik a normális táp, a trimmelés, a chip és évenkénti oltás is amolyan úri huncutság.

Utólag azért szeretném kiemelni, hogy itt nem a falusi állattartási kultúráról, hanem inkább generációs különbségről van szó.

2015. máj. 31. 10:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Na nekem is volt hogy a szomszéd beszòlt, hogy minek mosom el a tàlat, meg minek cserélem a vizét naponta....

Én vissza meg vissza kérdeztem, hogy szomszéd bàcsi minek vesz fel naponta új bugyit? :-D

Volt olyan is hogy a nyolc éves kutyàmmal még dolgozni mentem és hogy szerencsétlen kutya milyen öreg, nem kéne màr vinni sehova. Mindenkinek elmagyaràztam, hogy a kutya majd jelzi hogy mihez van kedve. De igazàból engem ezek nem idegesítenek. Viszont az ilyen kérdések ki tudnak akasztani: Jajj de szép kutya, hamis?

Erre szokott a hajam is égnek àllni: Neeeem! Igazi!

Sokan egyàltalàn brm értik......

2015. máj. 31. 12:31
 20/25 anonim ***** válasza:
Jav: nem értik
2015. máj. 31. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!