Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lassan 7 hónapos kutyusomnak...

Lassan 7 hónapos kutyusomnak nem sok a 40%-os fehérjetartalmú táp?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 18:27
1 2 3 4
 12/34 anonim ***** válasza:
24%
Van westinek több márkábol fajta táp annak a kölyök változata lenne még a legjobb neki később pedig a felnőtt! Használd ki h ennek a fajtának van!
2010. febr. 26. 18:42
 13/34 A kérdező kommentje:

hagyd már abba..

értelmes válaszokat várok és tapasztalatokat, nem efféle linkeket.

2010. febr. 26. 18:42
 14/34 A kérdező kommentje:

néztem fajtatápot eucanubánál is és Rc nél is, de nem akarok gabonát adni a kutyámnak:S

vagy melyikre gondoltál?

2010. febr. 26. 18:43
 15/34 anonim ***** válasza:
81%

A hízékonyság max az ivartalanítás után közvetlenül addig "érvényes" amíg a hormonháztartása helyre nem áll.

Azt h a magas fehérjetartalom hidelem lenne, érdekes de csak az Orijen oldalán találtam. Ráadásul a tanulmány két megfigyelt csoportot figyelt meg, egyet akik 15% fehérjét a másik 40%-ot evett. Még jó h a 15%os csoport rosszabb eredményeket mutatott....mert az bődületesen kevés.

"A helytelenül összeállított táplálék jóvátehetetlen károsodást okozhat a kölykökben, amely különösen a csontfejlődésükön érzékelhető. Amennyiben a kalcium-foszfor arány nem megfelelő, akkor a végtagcsontok és az ízületek torzulhatnak, és ez később mozgásproblémát okozhat. A túlságosan magas fehérjetartalom súlytöbbletet, és idő előtti növekedést eredményezhet, ez pedig ugyancsak a csontok, valamint az ízületek megbetegedésével jár."

Forrás:Dr. Szinák János állatorvos, kinológus

2010. febr. 26. 19:03
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan az a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület honlapján is le van írva egy cikkben, nem a sok fehérje okoz csont-izületi fejlődési rendellenességet, hanem a túlzott energia bevitel, a TÚLETETÉS.

Idézet:

"Az egyik leggyakoribb téves felfogás az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható kutyatápok túl sok fehérjét tartalmaznak, mely túl gyors növekedést eredményez. Ezt a feltételezést a későbbi kutatások nem erősítették meg. Nem találtak összefüggést a fehérjetartalom és a kálcium anyagcsere ill. a csontfejlődés között. Ma már köztudott, hogy a nagy fehérjetartalom nem befolyásolja károsan a csontfejlődést.A fehérje túletetéssel kapcsolatos tévhit feltehetőleg a túlzott energia bevitellel kapcsolatos. A fehérjeszint emeléssel megnő a táp energia tartalma is. Az emelt energia bevitel pedig jelentősen megnöveli a csontfejlődési betegségek előfordulását."

Hogy ezt miért fontos pontosítani? Mert nem feltétlenül van egy tápban túl sok energia a sok fehérje miatt. Csak akkor, ha a táp gyártója a magas fehérje tartalom mellett sok szénhidrátot tesz bele. Az Orijenben pedig kifejezetten alacsony a szénhidrá tartalom. Csak néhány összehasonlító adat: az Orijen 6 halas tápja 4020 kcal/kg metabolizálható energiát tartalmaz, az Eukanuba Puppy&Junior Large Breed a mindössze 26%-os fehérje tartalmával 4138-at!! Ugyanez a Puppy&Junior Small Breedben 4491 kcal/kg!! És hogy egy kifejezetten alacsony fehérjével dolgozó tápot is írjak: a happy dog maxi juniorban 1690 kj (403kcal) van 100 grammban. Szóval, nem csak a fehérje tartalmat kell figyelni!!

2010. febr. 26. 19:10
 17/34 Winner of Royal Hill ***** válasza:
27%

Ha nem akarsz a kutyádnak gabonát adni akkor vegyél neki színhúst és etesd azzal,mást nem tudok mondani.

És örülök hogy neked telik Orijenre.

2010. febr. 26. 19:10
 18/34 A kérdező kommentje:

hát olcsóbb mintha minden nap hússal etetném. a napi adagja kijön 160 ft-ból.

örülj..

nem értem miért kell többfélét írni:S

vagyis értem, hisz minden cég a saját termékét akarja eladni, de áhh..ennyi idő után már igazán mondhatnának egyet.

ezeket az írásokat én is olvastam.

én olyan tapasztalt gazdik válaszát várnám, akik több éve etetnek Orijennel.

nagyon szép a változás a kutyámon 1 hét alatt, pedig eddig is prémium tápot evett, de azért bennem van a félsz is. hiszen nem szeretném ha valami baja lenne.

2010. febr. 26. 20:26
 19/34 A kérdező kommentje:

[link]

ez alapján nem sok.

de várom még a véleményeket és köszönöm az eddigi hozzászólásokat is!

2010. febr. 26. 20:31
 20/34 Winner of Royal Hill ***** válasza:
0%

Örülök is. De szerintem nem ezen vergődnél itt,ha mondjuk 200kilónyi kutyát kellene etetned. Ha van pénzed Orijenre akkor vedd meg ,főleg ha elhiszed mindazt a maszlagot,amit ezek a gyártók leadnak a tápjukról. Ha mindezt elhiszed akkor minek kérdezgetsz?

Kérdezel,majd ha valamelyik válaszoló nem ért egyet veled akkor előhúzol még kismillió cikket a kutya etetéséről. Most akkor tulajdonképpen nem kérdezel,hanem a saját igazadat akarod bebizonyíttatni a többiekkel. Ennek mi értelme?

Egyébként meg nem hiszem hogy olcsóbb így etetni,hiszen napi 160forintból már húst is vehetnél neki. De nem vitatkozom.

2010. febr. 27. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!