Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik magyar fajtat tartanak,...

Akik magyar fajtat tartanak, miert vannak ketsegbeesve azon, hogy nem mindenki ismeri fel az altaluk tartott fajtat?

Figyelt kérdés
Oke, kutyasok kozott szerintem is alapmuveltseg, de miert sirnak azon, hogy pl suliban a gyerekek nem tudjak felsorolni az osszes magyar fajtat? Szerintem nem kotelezo tudni ezeket. Nekem is mudim van, de nem tartom gaznak, ha valaki nem tudja, hogy milyen fajta.
2015. máj. 29. 08:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz nem felismerni, én kutyásként nyilván fel tudom sorolni, de azért mert nekem ez az érdeklődési területem, másoktól ugyanezt elvárni ostobaság. Most milyen lenne, odajönne egy vegyészmérnök az utcán, én nagy büszkén elmondanám a 9 fajtát, ő meg megkérdezné, mi a kovalens kötés. Égnék rendesen:D:D

Szerintem is az érdeklődés a fontos. Nem kell mindenkinek mindenben pengének lenni, de egy alapvető, kíváncsi természet szerintem fontos. Ha anno nem olyan marha unalmasan és szárazon magyarázták volna a kémiát, lehet, hogy ma is tudnám, mi az a kovalens kötés. De pl. töriből tök hülye voltam, ezt gáznak érezvén pedig mostanában főleg történelmi cikkeket olvasok, podcastokat hallgatok, és azt hiszem, most sem vallanék szégyent az érettségin.

Viszont az a nemtörődömség, érdeklődés alapvető hiánya, amit sok fiatalban látok, egyszerűen elkeserítő. A nyelvvizsgázóimnak van egy olyan feladat, hogy a kedvenc könyvükről kell beszélni. És sajnos állíthatom, hogy a tinédzserek és felnőtt emberek 80 %-a nem tud olyan könyvet mondani, amit olvasott és emlékezne rá!!! Volt olyan tanítványom, aki egy szakácskönyvről hozott beszámolót, mert más könyvet sosem olvasott:( Na szerintem ez az, ami sokkoló, gáz és elkeserítő.

2015. máj. 29. 14:17
 22/32 anonim ***** válasza:

Nekem is mudim van és szerintem igenis gáz.

Mégpedig azért mert:

- az ilyen emberek verik a mellük általában, hogy ők mekkora magyarok és elvárják, hogy más is az legyen különben lenézik. Csak persze náluk a nagy magyarság azt jelenti, hogy ülnek a szr közepén depresszióban és utálnak mindent és mindenkit aki más mint ők. De az nem tartozik a magyarságukhoz, hogy esetleg egy fajtát felismerjenek.

- mert elég morbid amikor megkérdezik milyen fajta a kutyám, aztán megvádolnak, hogy egy r*hadt hazudozó vagyok, mert ilyen fajta nem is létezik (többször megesett, iskolában egyenesen zaklattak vele).

- mert ahogy egy másik válaszoló is mondta, miért ismerik a német juhászt meg a yorkit meg a tacskót meg ezeket? Akkor abba sem fognak belehalni, hogy megjegyeznek pár magyar fajtát. Sokkal hasznosabb mint sok más amit a gyerekek fejébe vernek. És ha így gondolkozunk bármit le lehet faragni az alapműveltségből. A végén már semmi sem marad, mert hát úgy sem hasznos... Ki dönti el, hogy mi a hasznos? Szerintem például a Himnusz kívülről megtanulása és aztán felmondása hibátlanul csak azért hogy ne kapjál egyest sokkal haszontalanabb. Mi bajod lesz tőle ha nem tudod az utolsó sorig? Semmi.

- mert nem elég, hogy nem ismerik, de még csúfolnak is miatta csúnya szavakkal.

- mert kimegyek külföldre és kis túlzással az első szembejövő ember felismeri a kutyámat... És még szereti is.

Amúgy meg a mudi nem néz ki jól sikerült keveréknek. Mudinak néz ki, legfeljebb nem ismerik fel. Nem azért mert én elfogult vagyok, hanem azért mert nem láttam még egy azt a meghatározást, ami megmondja, hogy mégis mi kell ahhoz, hogy egy fajtatiszta kutya fajtatisztának vagy keveréknek nézzen ki a hozzá nem értő szemében.

2015. máj. 29. 15:39
 23/32 A kérdező kommentje:

Utolso, hat nem tudom, neked ritka sz.r gyerekkorod lehetett, mert az en mudimat mindig mindenki szerette, csufolni meg plane nem csufoltak miatta.

Abban egyetertek, hogy a nagymagyarok igenis tanuljak meg.

2015. máj. 29. 16:01
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
A 'nagymagyarok' egy külön faj, azokon max. röhögni lehet. Exam révén volt 'szerencsém' ismerni jó párat, egy különösen értelmes példány 21 évesen azzal hencegett, hogy ő végigdolgozta az életét, majd megkérdeztem tőle, hogy hány Móricz regényt olvasott el, mire közölte, hogy neki ilyenekre nincs ideje. Hát igen, az összeesküvés elméletek megtárgyalása, a büdös zsidózás, a hőzöngés és a gyűlölködés sok időt és energiát elvesz:D
2015. máj. 29. 16:56
 25/32 anonim ***** válasza:
*exam, pff megártott az angol, szóval 'exem':D
2015. máj. 29. 16:57
 26/32 anonim ***** válasza:
74%

Azért attól, mert a németjuhászt valaki ismeri, de mondjuk a mudit nem, meg tegyük fel még 100 másik, kevésbé elterjedt fajtát, azért nem gondolom, hogy lenézni való valaki. Jelenleg minden utcasarkon jucival, yorkival, francia bullal, amstaffal fut össze az ember, millió szám "gyártották" le őket, meg is lehet nézni, hova jutottak ezek a fajták. Az egyedek 90%-a allergiás, epilepsziás, szőr-bőrproblémás, diszpláziás, idegrendszeres... Persze, hogy mindenki ezeket ismeri, ha mudiból egy városba jó, ha van 2 db. De ezzel nem csak a mudi van így, van sok nem magyar fajta is, akiről az emberek nagy része nem tud. De ha már itt tartunk, a magyar lovas nép, akkor igenis tudjuk elsorolni az összes lófajtánkat, az összes híres magyar lóval együtt, a lovaknak ugyanis több köze van történelmünkhöz, mint a kutyáknak.

Az, hogy téged egy kutya miatt csúfoltak, bántottak, az nem a kutyának, hanem neked szólt valószínüleg. Nekem van egy igen csúnyáska kis keverékem, jelenleg 14 éves, már általánosban is az enyém volt, hiába volt csúnyácska, mindenki imádta, mert egy nagyon jófej kis löködék, soha nem csúfoltak miatta, sőt, apu egyik munkatársa 2 évig fűzött minket, hogy adjuk el neki. Akárki bántott a kutyus miatt, szerintem inkább te bökted a csőrét, nem a kutya.

A magyar kutyafajtákat meg az tanulja meg, akit érdekel. Sokra megy vele a magyarság, ha Jóska bácsi tudja, hogy létezik mudi, de fogalma nincs, hogy hogy néz ki, milyen a természete, stb. Ennyi erővel tanuljuk meg az összes falu, város nevét, az összes őshonos magyar állatot, minden halat, rovart, növényt, mert magyarok vagyunk. Ha érdekel a kutya, akkor úgyis utána fogok járni, ha nem, akkor meg had legyen már az én dolgom, hogy megtanulom, vagy nem... Valóban sz.r gyerekkorod lehetett, ha ilyen világképed van, de ezt azért ne a kutyádra fogd.

2015. máj. 29. 16:58
 27/32 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy 10 évesen vadidegen embereknek olyan sokat árthattam volna, hogy nekem a mudim lepatkányozása, lepitbullozádsa, lekorcsozása által akartak volna visszavágni. Valóban nem voltam az a fajta aki mindenkihez megy barátkozni meg terjeszti a kutyás igét, mint manapság divat, én csak éltem az életem a kutyával, nem zavartam senkit. Ez bűn talán? Ha igen, akkor bocsi. xD

A ló nagyobb, veszélyesebbnek tűnik, és drágább, épp ezért feltűnőbb, de a kutya az az állat aki a legközelebb áll az emberhez. Sokkal régebb óta vele van, és szinte együtt fejlődtek. A kutyánál ez nem csak megszokás, nevelés, hanem ösztön. A kiskutya szinte ösztönösen vonzódik az emberhez. Lehet, hogy a kutyák nevét vagy a tetteit nem jegyezték meg, de ők ott voltak névtelenül mindenhol, ahova az ember ment. Kötve hiszem, hogy a ló maga többet, szélesebb körben tett volna az emberiségért mint a kutya.

Amúgy nekem meg had legyen már az én dolgom, hogy mit tartok cikinek. Nem szoktam ezzel foglalkozni, csak leírtam a véleményem.

2015. máj. 29. 17:34
 28/32 anonim ***** válasza:
Ja és ha nem lett volna érthető, azoknál tartom cikinek akiknek valamilyen okból nagy a szájuk. Akik békén hagynak, azoknál nem. De nem szoktam ezzel senkit sem piszkálni, megtartom magamnak a véleményem.
2015. máj. 29. 17:38
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem drótos vizslám van és bármennyire hihetetlen nem ismerik fel.

Én már tippelni se merek, hogy milyen kutyát látok, mert a sok olx-es, jófogásos kutya már annyira elvesztette a fajta jellegzetes vonásait, hogy csak mellé lehet lőni. A sok "fajtatiszta" fehér kutyákat már meg se merem tippelni... Múltkor egy labrador retrivert goldeneztem le, amire a gazdi nem kicsit rágott be. De ha egyszer goldennek látszott! :) Pár hete meg percekig néztem egy weimari vizslának kinéző dán dogot, mire rájöttem, hogy valószínűleg egy dán dog. (Más meg leagarazta :D )

Nem egyszerű ez, de inkább meg se szólalok.

2015. máj. 29. 21:01
 30/32 A kérdező kommentje:

"Nem hiszem hogy 10 évesen vadidegen embereknek olyan sokat árthattam volna, hogy nekem a mudim lepatkányozása, lepitbullozádsa, lekorcsozása által akartak volna visszavágni."

Gyerekek ezreit piszkaljak naponta az iskolaban kulonbozo okok miatt, sajnos ez sok iskolaban igy mukodik. Ez nem a kutyanak szolt, csufolhattak volna a kedvenc piros kabatodert vagy a apukad autojanak markajaert attol fuggoen, hogy te mire ugrasz.

2015. máj. 30. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!