Melyik állatfajtákat lehet betanítani?
igen nekem volt olyan cápám amelyik ki tudott nyitni egy ajtót megtanulta hogy a kilincset kell lenyomni... vagy pl. olyan, amelyik ki tudott nyitni egy konzervet a fogaival...
úgy látszik a nyitogatás jól megy a cápáknak, ez az erősségük
A cápa ki tud ugrani a vízből. Miért ne lehetne neki megtanítani, hogy akkor már karikát ugorjon át. Kellő motiválással szerintem meglehetne :D
Különben sem írta a kérdező, hogy ő most ajtót szeretne nyitogatni az állattal.
Aranyhalakat is tanítottak, szóval a halaknál sem a "méret a lényeg". ;) Minden második etológiai kísérlet paradicsomhalakkal zajlott, ami kb. akkora, mint egy guppi.
Polipokkal is rengeteget kísérleteztek, meglepően intelligens állatok, pedig "csak" puhatestűek.
Gyakorlatilag amelyik állat elég fejlett hozzá, hogy normálisan érzékelje a külvilágból érkező ingereket, azt lehet tanítani. Biztos vagyok benne, hogy még rovarokban is lehet feltételes reflexet kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!