Van egy Amerikai staffordshire terrier kutyam mar egy eves. Betegseg miatt behoztam a hazba es nem tudom betanitani neki hogy szobatiszta legyen. Pedig ki szoktam vele menni hogy vegeze el a dolgat de semmi. Hogyan tanitsam meg?
Ez így kevés infó! Mi a baja a kutyának, soha nem volt a lakásban ezelőtt? Mit értesz az alatt, hogy : „Pedig ki szoktam vele menni hogy vegeze el a dolgat de semmi.”?
De hogy írjak is valamit, egy 1 éves korú kutyának akit először visznek lakásba és rendszeresen kivisznek annak nem szabadna gondot okoznia a szobatisztaságnak! Vagyis nem kellene elvileg tanítani rá ennyi idősen már.
Van a kutyának az udvaron egy fix helye ahová végzi a dolgát normál esetben? Vagy ahol rájön ott végzi el, vagy mondhatni össze vissza sz@rik az udvarban?
Első vagyok.
Már ott hiba van a dologban, hogy a kutyád össze-vissza végzi a dolgát az egész udvarban! Mivel nem lett neki megtanítva, vagy magától nem szokott egy bizonyos területhez, így azt gondolja oda rondít ahová akar. A másik hiba, hogy ne 3 óránként vidd ki 2 órára, hanem vidd ki kezdetben 1-2 óránként és csak azért, hogy elvégezze a dolgát! Abban a pillanatban ahogy megvolt a dolog fogod és beviszed! Ebből idővel rájön, hogy nem bóklászni meg játszani vagy tudom is én miért viszed ki hanem azért, hogy elvégezhesse a dolgát.
Az én kutyám is udvari kutya, 8 hónapos, ivartalanítás utáni lábadozás miatt hoztuk be a lakásba, de annyira jól viselkedik, meg hát meg is megszoktuk, hogy itt van köztünk szóval mostanában gyakran engedjük be, de 3 hete még egyszer sem fordult elő, hogy itt bent ment volna ki, pedig van, hogy éjszaka 8 óra is eltelik két alkalom közt! Én ha kiviszem, akkor odaviszem PÓRÁZON ahol általában el szokta végezni a dolgát, elengedem és ő már megy is a dolgára, ha végzet odajön hozzám és már megyünk is be. Szóval tisztában van vele, hogy most nem játék következik.
Sajnos nálad ezen többet kellene dolgozni, a kutyád előbb fog felépülni mint megtanulni a szobatisztaságot, de érdemes foglalkoznod vele mert nem árt ha megtanulja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!