Befolyásolja a falkavezérséget? Staffordshire terrier 9 hetes kan
A kutyák általában meg tudják különböztetni, hogy különböző embereknél mit lehet és mit nem. Pl. az én rotim, ha én sétáltatom nem pisil le dolgokat (kerítést, stb), viszont ha a párom viszi, akkor igen, mert ő nem figyel úgy oda rá, csak megy. Persze jobb lenne, ha mindketten ugyanazokat a dolgokat tiltanátok és engednétek meg, mert jót nem tesz az összevisszaság, ez tény.
Egyébként meg az egy dolog, hogy szigorú vagy, de azt sem kellene túlzásba vinni. A kutyáknak (főleg egy staffinak, ahogy a rotinak is) szükségük van arra, hogy szeressék őket, szóval azért nem csak arra kell ráállni, hogy mit nem szabad neki... Erre figyelj oda, mert a kötődést negatívan befolyásolhatja.
Ha nem akarod, hogy veled aludjon, akkor ne engedd neki. De ha akarod, akkor nyugodtan aludhat veled, ez nem befolyásolja a vezető szerepedet :) Nem kell ezt annyira komolyan venni, hogy gyakorlatilag álljon a sarokba a kutya :)
És igen, még nagyon fiatal. A falkában is kb. 3 hónapos korukban kezdik el jobban fegyelmezni a kölyköket. Ez nem azt jelenti, hogy addig mindent szabad, hanem azt, hogy addig inkább a kötődést kellene kialakítani, nem pedig "terrorizálni" a kutyát.
1-es voltam.
Az a baj amúgy, hogy túlagyalod. Én is ilyen voltam, meg is lett az eredménye :) Szóval nyugi, ne vedd ennyire komolyan a dolgokat.
1
Most eléggé megkönnyebbültem, mert eddig szakadt le az egész szívem a helyéről, hogy nem aludhat velem. :D
[link] - innen informálódtam
A kaja kunyerálással mi a helyzet egyébként?:D
Ez egy baromság, hogy nem aludhat veled. Arra kell figyelni, hogy te hívd fel magadhoz és máris te irányítod a dolgot :) Az én rotim is folyton jön, bújik, beleül az ölembe, mégse vette át a hatalmat, soha nem is fogja, hiszen én vagyok az ember, gondolkodom, tehát én vagyok a főnök :) Ez nem is kellene, hogy kérdés legyen! A neveletlenséget sokszor összekeverik egyébként azzal, hogy úristen, a fejedre nőtt, de a tükörsulik pl. miből élnének meg, ha nem ezt híresztelnék?? Vagy Cesar Millan??? na mindegy :)
Ne aggódd túl, ez a lényeg! Amit nem szabad neki, azért szólj rá, tiltsd (aztán oldd ki, ne maradjon benne a feszültség, mert az rontja a kapcsolatotokat), ha meg valami jót csinál, dicsérd meg, gyakorlatilag ennyi az egész. Vidd sokat kutyatársaságba (normális, jól szocializált kutyák közé!) és ahova csak lehet, vidd magaddal, hagy szocializálódjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!