Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie első kutyának....

Border collie első kutyának. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és szüleim megengedték, hogy kutyát kaphassak. Sokat böngésztem a netet és végül is arra jutottam, hogy a borderek tetszenek a legjobban. NAgyon szép és kedves kutyának tűnik és szerintem az 5 éves kistesóm mellett nagyon is jó volna a temperamentuma. Van egy 11 éves mogorva tacskónk már, de nem sok közöm van hozzá. Mert egy butuska öreg kutya. Szóval első kutyának jó kutya a border?
2010. febr. 25. 10:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti, én a nagyon mudifanatikus olvasó vagyok de azért most jót röhögtem! Még hogy te szivesebben látod terelni? És az kit érdekel? Szerinted miért borderek nyerik a legtöbb agility versenyt? Nem azért mert jók benne?

A kistesóra meg egy szó: megnevelés! Ha megneveled nem terel senkit akit nem kell, azon kívül a kettőt együtt is lehet csinálni.

Utolsó én átérzem a kérdező helyzetét. 3 kutyám van. 14 éves koromban 1 volt+ egy alom akik pont a felvételikor születtek. De ettől még felvettek egy nagyon erős gimibe és a kiskutyám is szépen megneveltem aki velem maradrt. Érettségikor pedig már 3 kutyám volt. Felvettek az egyetemre is. És inkább ezerszer keményebben tanultam hogy felvegyenek a fővárosba, mert ha belegdöglök akkor sem hagyom itthon a kutyáim peidg szeretik őket a családom! Ha akarod akkor meg lehet csinálni!

2010. febr. 26. 00:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,elhiheted,én is átérzem. Első borderem általános 8.ban vettem,a másodikat gimi 4.ben.Mostanság egyetemre járok már, van két remek borderem,akik albérletben laknak velem.Tehát tisztában vagyok ezzel:)

Ellenben nem mindenki csinálja így,de szerintem te is tudod,hogy hogy van ez...

2010. febr. 26. 13:18
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
javaslom inkább az uszkárt vagy a carn terriert. Mindkettő nagyon okos és mozgékonyak. a carn terrier hiába kicsi, de minden körülménybe jó.
2010. márc. 1. 13:55
 14/23 anonim ***** válasza:
Szerintem jó. Minden kutyában van valami, ami miatt első kutyának nem jó, bármelyik fajtáról lehet rosszakat mondani. De a border engedelmes és könnyen tanítható fajta, ami ideális első kutyává teszi. Igen, nagy mozgásigényű, de ezt gondolom úgyis tudod.
2010. márc. 1. 15:22
 15/23 anonim ***** válasza:
Sztem nem jó elsőnek.
2010. márc. 1. 16:06
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem jó elsőnek!!!! Mert egy kezdő kutyatulajdonos nagyon sok hibát követ el, ha még előtte sokat tanult a kutyákról is, és nincs rosszabb egy félrenevelt okostojásnál. Ezek MUNKAKUTYÁK. otthon egyedül unatkozik napközben, mit fog csinálni????
2010. márc. 1. 18:54
 17/23 anonim ***** válasza:

1.Nem akarsz bulizni fesztiválra menni gondolom.

2.Mindig veled lesz a kutyád.

3.Ha fáradt vagy és rosszkedvű, akkor is leviszed?

4. Névlegesen a te kutyád lesz, de amúgy a szüleidé?

Gondold át! Én most 22 évesen engedtem a vágyamnak, és még most is sok lemondással jár. Nem lett volna olyan mozgalmas és szép kamaszkorom, ha közben mindig azon bánkódtam volna, hogy szegény kutyusomat otthon eszi a fene, mikor én jól érzem magam.

2010. márc. 1. 20:23
 18/23 anonim ***** válasza:

11 éves

mindjárt meghal

milyen lenne az neked hogy halálos beteg lennél és a szüleid elkezdenének egy ,ásik gyereket nevelgetni me gminden , várd meg ezt a kis időt

hülye példa

de tényleg

énis ezért nem veszek másikat

mert az én kis cukimnak ez hogy esne ? 13 éves már :( sajnos

2010. márc. 1. 20:30
 19/23 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 12 és 1 és fél éves a leonbergi, border collie és még sok más keverék kutyám. A két legfőbb fajta benne a leonbergi és a border collie. Hihetetlenül energikus és csak én teszek foglalkozom vele. Se anyukám se a tesóm nem foglalkozik vele, mert nem lehet vele bírni. Szerintük. Szerintem nagyonis lehet vele bírni. Naponta viszem sétálni és játszok is vele. A border coolie fajtajellemzőit inkább hordozza, mint a leonbergiét. Inteligens és könnyen tanul. Tanítani is természetesen csak én tanítom. Már tud ülni, feküdni, pacsit adni, piruettezni(forogni), hozzám jönni ha hívom, de csak az én szavamra jön oda mindig, tud még maradni, ugrani(vezényszó:hopp), nem megy ki a kapun és séta közben leül ha megállok és a járda előtt is. Ha le van fárasztva nyugodt. Mondjuk nekem nem ez az első kutyám. Első kutyának egy 13 éves vén kutyit kaptam. Nem tudott semmit. Én tanítottam ülni, feküdni, maradni és kúszni. Második kutyáma border és leonbergi keverék. Nem való első kutyának. Azt még kifelejtettem, hogy a border leonbergi keverék csak akkor eszik ha én azt mondom neki. Nem jó első kutyának. Nekem is ez a második kutyám és ígyse nagyon jó. Egy nyugodtabb kutyát kellett volna válsztanom ,de amit megtanultam a 13 évesnél, azt fel tudtam használni itt is. Csak egyet mondhatok. Akármilyen kutyád is van: FŐ A TÜRELEM!!!
2010. márc. 1. 21:45
 20/23 anonim ***** válasza:
Látom a Nice of You kennelt nézted...Igaziból nem értem miért tetszik ennyire, mire kellene a kutya? Ha azt gondolod, hogy 'menő' azt mondani, hogy külföldről van a kutyám, akkor nem igaz. Vannak sokkal jobb kutyák közelebb is, nem kell úgy odalenni, hogy mennyi szín van ott. www.bordercollie.lap.hu van itt elég sok kennel nézz körül, külföldiek is ha mindenképpen onnan akarsz!
2010. márc. 2. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!