Van egy torzskonyvezet kan nemetjuhaszom. Szeretnenk paroztatni egy masik szinten torzskonyvezet nemetjuhasz szukaval. Egy utcaval lakik odebb. Most nem tuzel a kutyus de addig is kene jarniuk egymashoz? Mielott mindenki elkezdi hogy szaporito lennek nincs igaza mert nem beteg es keverek kutyak lesznek. Egeszseges fajtatiszta mindegyik szulo. Es a kolykok nem eladasra mennek. Mindegyik kolyoknek ami meg nincs is meg vannak mar biztos jo helyei vannak. Mennyire fontos hogy a kan kutyahoz kell hozzni a szukat? Illetve az ismerkedest hogyan? Mikre kell figyelni? Hallottam az osszerakadasrol. Es ez hogy van?
"most kellett a tegnapi nap folyamán elaltatni"Boxer" ugyanis olyan mértékben volt visszatenyésztve ,hogy a légzési nehézségei miatt sajnos orvosolni nem lehetet." - ez a tenyésztőknél igen ritka. Szaporított kutyákat sokkal hamarabb kell elaltatni betegség miatt, már ha éldegélnek. Meg különben is: minek szaporítani olyan fajtát, amiből van választék bőven a menhelyeken?
2015. máj. 10. 09:24
12/16 anonim válasza:
Egy éves nagyon szép német juhász kanom van. Nemrég voltunk állatorvosnál, azt mondta, most meg fogja szűrni diszpláziára, utána mehet tenyészszemlére, és lehet bevonni a tenyésztésbe. Kifejezetten meglepődött, mikor mondtam, hogy nem akarjuk tenyészteni. (Én nem vagyok tenyésztő, nem értek hozzá, hobbicélra vettük. Viszont a tenyésztője Németországba vitte fedeztetni az anyját, mert ott talált egy megfelelő kant. Egy igazi tenyésztő nagyon megtervezi, melyik kant melyik szukával pároztatja, nem biztos,, hogy a te kutyád és a szomszéd kutya együtt a legjobb párosítás. Diszpláziára meg akkor is szűrni kell, ha minden felmenője volt szűrve. Mi pl. azért szűretjük, mert sportolni szeretnénk vele, de tudnunk kell, mennyire terhelhető.
2015. máj. 10. 10:00
13/16 anonim válasza:
Első vagyok, nem fogok törzskönyvet mutogatni, mivel NINCS a kutyámnak. az Illatos útról hoztam ki, és nem egy mocskos szaporítót támogattam. :)
2015. máj. 10. 10:40
14/16 A kérdező kommentje:
Ismetlem nem marad gazda nelkul egyik kutyus se. Mit nem lehet azon erteni hogy a sajat kutyamtol szeretnek kolykot nem masetol!? Termeszetesen megvan minden vizsgalat es az allatorvos velemenye szerint is alkalmas paroztatasra. A szuka kutyusrol nem tudok nyilatkozni meg. De majd o is kiderul. Nem hiszem hogy neki is baja lenne ha torzskonyvezet gyonyoru kutyus.
Ez egy egyszeri alkalom lesz es soha tobbe. Koszonom az ertelmes valaszokat a tobbi embernek meg no comment. Nem fogok vitatkozni. Csaladon belul marad az osszes kutyus.
2015. máj. 10. 13:29
15/16 anonim válasza:
Ha ezeket írtad volna, akkor nem ilyen válaszokat kaptál volna...
2015. máj. 10. 14:06
16/16 anonim válasza:
Nagyon nem biztos, hogy lesz is kölyök. Mennyi idős a kanod? Mennyi idős a szuka? Manapság a legtöbb nj kan képtelen fedezni.A szukákban is valahogy mélyre elbújt a szaporodási ösztön. Van , amelyik a közelébe sem engedi a kant. Van kan, amelyik ugrál, mint a nikkelbolha, csak éppen nem tudja, mit is kellene csinálnia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!