Mennyi idős kortól lehet fedeztetni a szuka kutyát?
Most 11 hónapos (lassan már 1 éves)és tűzel, csak nem tudom mennyi idős kortól ajánlatos fedeztetni!
Csak normális válaszokat légyszi, eddig nem volt szuka kuytám!
Ha a kutyádnak van tenyésszemléje, törzskönyve, szűrési eredményei, és neked kennelneved, akkor pároztasd csak.
Ha a kutyád egy törzskönyv nélküli kutya, akit nem vizsgáltattál ki, nem szűretted le fajtabetegségekre, nem ajánlom a pároztatást, hiszen nem tudhatod törzskönyv hiányában, h a választott kan nem a testvére-e, és h milyen bajokat örökít! Az ilyen kutyákat nem tanácsos pároztatni. Egyébként meg két éves kortól. Állatorvos felügyelete mellett!
Oké vigyázok :D ( gondolom tavasz körül és ősz körül) ha jól vettem ki az infókat a válaszokból (hogy 3. tűzelésnél szokták) akkor jövő tavasszal (2016) már lehet....
DE addig igen vigyázok rá, ha kell bezárom, bár elég magasak a kerítések és a kapu is :D
Köszönöm!
Fent írtam,hogy ez az első!
Utolsó mert kell a kicsi ( barátoknak és 1 saját részre is,nem pénzről van szó! Ingyen adom a barátoknak!
És mivel ez a kutya is az előző (kan) lánya, és azt akarom hogy ez a vérvonal tovább menjen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!