Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen nyugis-sportos kutyák...

Milyen nyugis-sportos kutyák vannak?

Figyelt kérdés
Tehát, nagytestű kutya mint pl. a vizsla, de nem rohangál annyit, de lehet vele sokat játszani. Viszont, tud kint nyugiba ülni, ha kell. Van ilyen fajta, ami nagytestű. félig sportos, félig nyugis?
2010. febr. 21. 10:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Szia! Nekem sharpom van. Imád játszani, bírkózni, futni nem annyira, de van hogy előveszi a rohanni akarás :). Nagyokat szoktunk sétálni, gyakran leülünk csak úgy nézelődni, ha nem szólok hozzá 15-20 percig, már horkol is mellettem eldőlve (vagy nekem dőlve). Imád sétálni, szaglászni, megvadul, ha vaddisznót lát, minden izma remeg :).

Imádja a gyerekeket, él-hal értük, gyakorlatilag bármit megtehetnek vele, csak szóljanak hozzá egy jó szót.

Kajával bármire motiválható, bármit megtesz neked. Nagyon finom lelkűek, az agresszivitást egyáltalán nem tolerálják. Inkább elvonul, de a pofonból nem kér.

Nem nagy testű (az enyém 30 kiló), de a bokádtól észre lehet venni. Horgászáshoz kiváló, soha nem menne bele a vízbe, utálja (legalábbis az enyém és az általam ismertek).

2010. febr. 21. 14:09
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
Hát a jack russel az extrém pörgős kutya, ne abból indulj ki :) A legtöbb vadász-, juhász- és munkakutya tud nyugiban is lenni, ha kell. A terriereket mindenesetre kerüld :)
2010. febr. 27. 15:12
 13/22 anonim ***** válasza:

A boxer, a belgajuhász és a németjuhász egyáltalán nem nyugis, csak az íróknak az van-ettől még kéne tudniuk tisztán látni és nem vakon ajánlani csak azért mert neki az tetszik.

Nekem is belgám van 5 éve, soha egy nyugodt perce nincs, a 20 km-es túrából vagy a belgavilágbajnokságról hazajőve a kocsiból egyből a labdáért ment, akkor adtam fel hogy valaha is lefárasszam, mindig lesz energiája még menni és még menni...

2010. febr. 27. 16:21
 14/22 Akiteki ***** válasza:

Agarak.

Ha nem csinálsz semmit, egész nap heverésznek. De he kimegyünk a kertbe vagy elmegyünk sétálni, élvezik a kifulladásig.

Könnyen taníthatóak, agilytire is kiválóak.

2010. febr. 27. 18:07
 15/22 anonim ***** válasza:

16.21-es: én ajánlottam ezt a három fajtát. És megsúgom, nekem egyik sem tetszik. De a kutyasuliban ez a három fajtát láttam a legtanítahatóbbnak. Gondolom nem véletlen, hogy a rendőrkutyák többsége is német ill. belga juci. Azért van különbség az energikusság meg az izgágaság közt is.

Jah, és egy szóval nem mondtam, hogy szerezzen kínai meztelent, mert nekem ilyen kutyusom van:)

2010. febr. 27. 18:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

mudi

mert játékos tud pörgős és nyugis lenni

golnden tertiever , labrador , belga juhász

mondjuk ezekre (meg szinte az összes ilyen kutyafajtára mely félig pörgős félig nyugis) hogy le kell fárasztani

2010. febr. 27. 20:45
 17/22 Akiteki ***** válasza:
52%
Egy mudi el fog heverészni a vízparton, míg a gazdi horgászik? Vagy egy belga? Kötve hiszem.
2010. febr. 28. 08:56
 18/22 anonim ***** válasza:
68%
Basset Hound? Tudom kissé képtelenül hangzik, de nagyon bírja a strapát, ugyanakor szívesen punnyad is ha nincs más dolga. Amellett meg annyira vicces :)
2010. febr. 28. 09:57
 19/22 anonim ***** válasza:
34%

Mindenkép masztiffot válassz'

PL: bernáthegyi, filabrasileiro,bullmasztiff Újfoundlandi stb.

2010. febr. 28. 11:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Igen nekem 3 mudim van és már kicsi korukban amikor még nem tudták a parancsszavakat, már akkor képesek voltak órákat nyugodtan várni rám! Sőt van olyan hogy pár napig nem tudok velük sokat foglalkozni akkor napokig várnak rám és a helyükről figyelik csendben hogy mit csinálok! Kint pedig csendben elszaglásznak ha nekem más dolgom van de ha kérem akkor is egyhelyben maradnak!
2010. febr. 28. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!