Megengedjem a lányomnak?
11 éves,és kutyaiskolába szeretne járni a kutyájával.Itt nem a kutyaiskola a gond,mert oda mindenképp vinnénk a kutyát,hanem hogy 11 évesen elég nagy ehhez?
Mert mi amikor felvetettük a férjemmel a kutyaiskola témát,úgy gondoltuk,hogy vagy én,vagy ő fogjuk hordani.
Szerintetek megengedjem neki?
Szerintem igen, persze ha nem olyan nagy a kutya, hogy elrántsa.
Én 10éves koromtól hordom a amerika staffimat kutyaiskolába:)
Most 19vagyok.
Okos és felelősségteljes kislányod van, gratulálok hozzá!
Nyugodtan mehet, időben megtanulja a kutyával való bánásmódot. Ebben a korban jobban megy, mint a miénkben.
Az én gyerekeim 9 és 10 évesek voltak, mikor iskolába kezdtünk járni a kutyákkal.
Ja, előző vagyok, most olvastam a kommentet.
Miért ne vihetné a két leányzó közösen? Fél óra az egyiknek, aztán csere.
De még az is lehet, hogy lesz ott egy kutya, akivel gyakorolhat addig a másik lány. Vannak, akik több kutyával mennek. Én is kettővel jártam, aztán ha épp nem ért rá senki a családból, egyedül mentem, az egyik kutya kölcsön lett adva olyannak, akik viszont ketten mentek egy kutyával.
De ha csak figyeli, hogy mit csinálnak, abból is lehet tanulni. Biztosan megegyeznek.
Hát szerintem te vagy a szülő, tied a döntés. Egyik héten az egyik lány, másik héten a másik lány, nincs vita, punktum.
Ha ketten mennek egyszerre, úgyis össze fognak veszni a suliban, meg versenyezni, meg csesztetni egymást, hogy nem csinálja jól a másik. És abból a kutya látja kárát, mert kevesebbet tanul, egy foglalkozás alatt kétféleképpen lesz irányítva, és az oktatóknak is nehézséget fog okozni a gyerekek veszekedése.
Az első pár alkalommal menjen a család, így ti, szülők is meg tudjátok nézni, mi is történik pontosan, aztán a lányok felváltva.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Végül úgy döntöttük a férjemmel,hogy a nagyobb lányomnak veszünk még egy kutyát,és így mindkettőnek lesz sajátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!