Hogyan neveljem meg a domináns tacskót?
Hát pl amikor felmegy az ágyra (szájkosár nélkül), akkor leküldöd, azután amikor lement, adsz neki jutalom kaját.
Fontos lenne hogy jutalmazd, mert úgy látszik a büntetés nála nem működik.
Az enyémnél ugyanez volt. Meguntam, és bemutattam neki, hogy milyen a rossz oldalam. Konkrétan 2x olyat belerugtam, hogy 3m-t repült, egyszer meg fel akrtam venni belémharapott és földhözvágtam, hogy csak nyikkant.
Megutattam neki, hogy ki a góré, és én voltam a kitartóbb, mert évekig játszottam vele a "nem bántjuk" stílust, utána kellet 2 hónap, minden alkalommal gyakorlatilag a földig vertem, és megjavult. Nem tudsz mit csinálni, amíg azt hiyzi, hogy ő a főnök b**szhatod a jutalmat is. 2-3 jó emberes rúgás hamarabb észhez fogja téríteni. Engem az enyém azóta istenként szeret és tisztel xD minden gond megszűnt. Ne engedd neki, a harapásból egy b**szott nagy pofon következzen, de olyan, hogy a fal adja a másikat, ha visszaharap? kapja a mégnagyobat. Mivel nem nagytestű, mikor nem bírja feladja...ennyi.
kutya pszichológus is látta már, foglalkozott is az esettel.
nagyon furcsa kutya, kicsi kora óta fél minden hangtól, de még az ajtó becsukódásától is, sétálni nem tud normálisan pórázon, mindig rángat, hiába csinálta vele a párom hónapokig azokat a gyakorlatokat amiket tanácsoltak, semmi haszna, sőt egyre több tolerálhatatlan szokása van. igeggyengének is nevezték már páran, ami sajnos tényleg így van. így nem lehet élni..
Azért én megkérdeznék még egy-két szakembert, tudnak durva hülyeségeket mondani.
Amúgy szóról szóra csináltatok mindent, amit a kiképző (vagy pszichológus, vagy mi az anyám) mondott? Ők feladták, vagy csak egyszer adtak tanácsot és viszlát, vagy hogy volt ez? Mennyi idő múlva és miért hagytátok abba pl. a kizárást? Milyen technikával próbálkoztatok a sétára, és megbeszéltétek-e, hogy milyen mozgásigénye van a kutyának, amit ki kell elégíteni, mielőtt elvárjátok tőle, hogy normálisan sétáljon pórázon? Ideggyengének állatorvos minősítette, vagy csak alacsony az ingerküszöbe (ami megfelelő technikával fejleszthető), és ezért ideggyengézitek?
Én akár azt is megpróbálnám a helyetekben, hogy beadnám valami rehabilitációval is foglalkozó szakihoz pár hétre, megnézni, hogy nála mit produkál. Ha lehet rajta javítani, akkor az látszani fog.
Tehát a kutya alapjáraton elég beszari és bizonytalan...
Nekem az jutott eszembe, hogy az talán csak olaj a tűzre ha ti is felvesztek egy agresszívebb stílust. Abba nem gondoltatok bele, hogy az agressziójának esetleg a félelem, frusztráltság az oka? Talán a a nyugodtabb viselkedés és szükség esetén egy munkás kesztyű több eredményre vezetne.
Ha le akarod rakni az ágyról akkor kesztyű fel és határozott mozdulattal megfogod, lerakod.
Persze, hogy harap, hiszen eddig bevált neki...
Egyik ismerősöm görényeket tart, ő se szórakozott a harapósabbikkal, az első pár hónapban amíg kicsit átnevelte szigorúan ment a kesztyű.
A sétán is érdemes lenne csiszolni, nem lehetetlen, csak türelem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!