Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy neveljem meg a kutyámat?...

Hogy neveljem meg a kutyámat? Már kezd nagyon elfajulni a helyzet.

Figyelt kérdés

Yorki kutyánk 4 hónapos, 1,5 hónapja van nálunk. Már a kezdetek óta következetesen rászólok, ha rosszul viselkedik. Harapdálja a kezünket, lábunkat, ilyenkor hangosan és határozottan mondom neki, hogy nem, nem szabad! Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ez nem működik. A kutya egyre szemtelenebb, tegnap este például többször rámordult a 6 és 10 éves lányaimra, a férjem lábára pedig úgy ráharapott, hogy vérzett. Ez nagyon megijesztett, nem tudom, hogy kezeljem a kutyát. Úgy érzem eleget foglalkozok vele, nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. Naponta 3szor elviszem sétálni és a házban is sokat játszok vele.

Mit tegyek, ha legközelebb rámordul a gyerekeimre, vagy megharap valakit?

2015. márc. 18. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Mitől működne a rászólás? Megtanulta, hogy az mit jelent, abbahagyatod vele a dolgot, vagy csak beszélsz hozzá egy olyan nyelven, amit nem is ismer? A rosszallást értheti a hangsúlyból, HA jó a hangsúlyod, de ha ráadásul kedves hangon tiltogatod, akkor azt se. A kutyával nem beszélgetni kell, hanem odanyúlni és megcsináltatni vele, amit akarsz.

Ha meg morog, saller. Másik kutyától is azt kapná, csak fogakkal. Igenis tanulj meg neki megtiltani dolgokat, meg büntetni, mert ha már négy hónaposan terrorizálja a családot, nagyon nagy bajok lesznek. Ez egy terrier, vagány kutya, nem lehet tutujgatva nevelni.

Ha úgy érzed, hogy nem tudnád eltalálni a megfelelő keménységet, amire szükség van, vigyétek kutyaoviba, ahol szakemberek segítenek kezelni ezeket a dolgokat.

2015. márc. 18. 08:01
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Kölyök még, én erőteljesebben nevelném. Ha a rászólás nem elég, kapna tőlem egy sallert. Semmilyen morgást, harapást nem tűrnék el. Mivel ugye el kell érni, hogy a falkasorrendben mindenki előtte legyen. Szocializálni kellene, rengeteget kutyák, emberek közé vinni és amikor szépen viselkedik, azt jutalmazni. Nekem munka német juhászom van, én szakeemberek segítségét kértem hozzá, meg is lett az eredménye. Ilyen picurka kutyával is nyugodtan felkereshetsz egy kutyasulit.
2015. márc. 18. 08:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Határozottan szoktam rászólni, de utána mást nem csinálok.

Ha legközelebb vicsorog, vagy harapdál, akkor határozottan rászólok, rákoppintok az orrára és 10-15 percre berakom a kenneljébe. Ez megoldás lenne?

2015. márc. 18. 08:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű.

Miért van neked problémád azzal, hogy valami tényleg kellemetlen dolgot csinálj a kutyával, amikor ő meg véresre harapdál titeket? Mert az egyenrangúság elvét még megértem, de hogy ő többet engedhessen meg magának veletek szemben, mint ti vele, az már 100%, hogy nem normális. Kapjon egy rendes pofont, vagy húzd meg a fülét, vagy a bőrét a horpaszánál, igenis szólj neki vissza úgy, hogy legközelebb meggondolja, hogy megéri-e ezt csinálni. Nem azt kell neki elmagyarázni, hogy szerinted rossz, amit csinál, mert ha tényleg keményen szólsz rá, akkor azt érti; azt kell a kis fejébe verni, hogy ezt nem csinálhatja, mert ha mégis megteszi, akkor neki is rossz lesz. Határokat kell meghúzni a kutyának, méghozzá minél egyértelműbben. Ha csak tessék-lássék orra koppintás meg mittudomén, akkor szenvedhetsz vele még 3-4 hónapig, hogy aztán teljes kétségbeesésedben elajándékozd a kis terroristát, vagy végre elvidd suliba, ahol már nehezebb lesz rendberakni a dolgot, mintha most elkapnád rendesen.

2015. márc. 18. 08:16
 5/8 A kérdező kommentje:

Rendben, mindenképp alkalmazni fogom a tanácsod. Ha morog, vagy harapdál, kapni fog egy pofont.

Kerestem a közelben kutya sulit, délután felhívom őket, remélem hétvégén már el is mehetünk.

2015. márc. 18. 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Egyetértek. Tőlem sem csak orrkoppintást kapna, az tuti. A kutya nem gyerek, nem úgy kell őket nevelni. Persze minden kutyánál más használ, van akinél már a csúnya nézés/rákiáltás is, van, akinek egy közepes pofon sem elég. Te kifogtál egy erősebb egyéniséget, fel kell nőni a feladathoz. Még most! És ezért van annyi harapós pici kutya, mert a gazdiknak fogalmuk nincs róla, mit kezdjenek velük.
2015. márc. 18. 08:26
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
Nem minden morgás,morgás.Lehet egyszerűen játėkra hívás is,illetve játék közben is morognak.A harapdálás a korral járó igėny is,ezt jó lenne kiváltani valamilyen gumi,textil játékkal.Vsz. Nincs eléggė lefárasztva sem.A napi három sétában van e nagy hancúrozás más kutyákkal?Mert a sima séta egyáltalán nem megterhelő egy ilyen aktív kutyának.Kutyaoviba már biztosan lehet vinni,az sokat fog segíteni a kezelésėben.A yorki egy terrier,vagyis akaratos,makacs,nagy mozgásigényű,csak a mérete pici.
2015. márc. 18. 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Elég erőszakos kis egyednek tűnik így a leírásod alapján. A kutyasuli jó ötlet és az is hogy fogékony vagy rá.

Én biztosan elkapnám a grabancát és megrángatnám.

Ami fontos, hogy türelmesen csináld végig a nevelési programot nemcsak Te hanem a család valamennyi tagja!

Üdv. egy yorki gazdi:)

2015. márc. 18. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!