Hogy neveljem szobatisztaságra a havanesemet?
Van egy 3,5 hónapos havanesem, lassan 3 hete nálam van és továbbra is mindenhova ürít, csak a wécéjébe nem (vettem kutyawécét, a műfüvet lerágta róla). Össze vissza teszi, észrevétlenül. Az nem jött be, hogy ha észreveszem rárakom a wécéjére mer egyszerűen olyan gyorsan csinálja hogy nem érek oda vele akkor se ha karnyújtásnyira van (ha meg látom hogy szaglászik és kakilni készül, rárakom, elmegy az inger nála, mintha zavarban lenne tőlem). Ráadásul kan, szóval folyton jelöli is a helyét.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szerintem félreértetted a dokit, vagy nem tudom mi történhetett, de a kertbe nyugodtan kimehet annak ellenére, hogy nincs meg az összes oltása.
Az idegen kutyákat kell kerülni ilyenkor az oltási program végéig, akikről nem tudsz lófüttyöt sem, mert azoktól bármikor benyalhat bármit. Viszont ha van családban rendesen oltott, biztosan egészséges másik kutya, azzal akár még találkozhat is. Ez az időszak roppant fontos a kiskutya szocializációja szempontjából, amit rendesen gallyra tudtok vágni, ha most bezárjátok a 4 fal közé.
De a lényeg, a kertbe nyugodtan kimehet ha már kertes házban laktok és esélye sincs, hogy vadidegen kutyákkal összefusson.
Kutyavécét dobd ki. Csak azt tanulja meg vele a kutya, amit pont szeretnél elkerülni: hogy szabad a lakásban vécézni! Az neki mindegy, hogy kutyavécébe vagy máshova...
A megoldás: kb. 2 óránként kiviszed a kertbe (alvás, evés után mindenképp, kora reggeltől késő estig). Ha kint sikerül, akkor nagy öröm, dicséret, egy kis játék. Ha bent "megy ki", akkor szó nélkül takarítasz.
Már kell, hogy legyen 3 oltása, nyugodtan kiviheted, max. kutyák közé ne vidd még.
És türelem, baba még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!